“Це і наша війна”. Ігор Терехов нагородив польского волонтера Єжи Юрчинського (відео)

01.12.2022 20:10   -

Це також і наша війна. Такої думки дотримується Єжи Юрчинський. Він сам з Польщі, але протягом повномасштабної війни всіляко допомагає харків’янам. За підтримку містян та небайдужість Ігор Терехов нагородив Єжи Юрчинського почесною відзнакою.

Ігор Терехов зауважив, що волонтерська допомога та всіляка підтримка від міст-партнерів, в тому числі, стала в нагоді в підготовці Харкова до холодів. Бо зараз перед всією Україною стає виклик надскладної зими, що ворог намагається застосувати як зброю проти цивільних. Але, відзначив Ігор Терехов, місто до холодів готове, у Харкові є і пункти обігріву, і видачі харчів, що працюватимуть в разі знеструмлення також. 

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА 
Мы придбали зараз такі спеціальні пічки, в яких є духовка, в яких є пліти і можливо на дровах готувати їжу і роздавати людям. Ми зараз всім забезпечені, є певний резерв продуктів харчування, який ми отримали від міст-партнерів і також від волонтерських організацій.

Єжи Юрчинський зауважив, що він разом з поляками також допомагатиме харків’янам протягом зими. Більше того, поляки організовують збори коштів, аби купити мешканцям Харкова все необхідне. 

ЄЖИ ЮРЧИНСЬКИЙ ВОЛОНТЕР 
Мы передали Харькову 100 генераторов и мы купили для Харькова чай, кофе, овощи на целую зиму. Мы очень счастливы, что мы будем партнёрами города на зиму, чтобы харьковчанам было тепло и были пункты обогрева.