Триваліших відключень світла поки що не буде: в Укренерго пояснили чому

09.02.2023 15:07   -

Через настання холодів, в Україні останніми днями спостерігається дефіцит потужності енергосистеми через зростання об’єму споживання електроенергії. Така картина взимку закономірна, говорять в “УКРЕНЕРГО”, адже завжди зі збільшенням морозу, активніше починають працювати котельні, а люди частіше використовувати обігрівачі. Але цього року ситуація майже критична, через пошкоджену ворогом енергетичну структуру. Чи витримає система таке навантаження?

ВОЛОДИМИР КУДРИЦЬКИЙ ГОЛОВА ПРАВЛІННЯ НЕК “УКРЕНЕРГО”
Для компенсації цього споживання нам вдалось в останні тижні відновити досить багато генеруючої потужності в енергосистемі. Цілий ряд блоків зміг увійти в роботу. І це дало можливість скомпенсувати зростання споживання, яке ми спостерігаємо на цьому тижні і це дає можливість більшість областей тримати нам і обленерго в планових графіках.

При цьому, зміни графіків відключення електрики не передбачається, як і зменшення лімітів споживання енергії, зазначили в “УКРЕНЕРГО”.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Наразі очікується подальше введення в роботу додаткових потужностей на електростанціях. Це дасть змогу навіть збільшити сьогоднішні ліміти споживання.

ВОЛОДИМИР КУДРИЦЬКИЙ ГОЛОВА ПРАВЛІННЯ НЕК “УКРЕНЕРГО”
Крім того ми очікуємо, що наступного тижня холоди відступлять, споживання дещо знизиться, і це теж нам полегшить трохи ситуацію, трохи зменшить нам дефіцит.

До того ж, надане в якості допомоги європейськими партнерами обладнання енергетики сьогодні швидко встановлюють на українських електростанціях і запускають полагоджені об’єкти в роботу.

ВОЛОДИМИР КУДРИЦЬКИЙ ГОЛОВА ПРАВЛІННЯ НЕК “УКРЕНЕРГО”
Без всякої адаптації обладнання зі складу одразу їде на підстанції, електростанції, монтується там, включається в роботу , щоб дати українцям більше світла.

Тож ситуація в енергетичній сфері на сьогодні відносно стабільна. Система поступово відновлюється . Загроза є лише з боку окупантів, які будь-якої миті можуть нанести руйнівні удари і ще більше нашкодити енергосистемі України.

ОСТАННІ НОВИНИ