Тройня едет домой

24.10.2012 19:03   -
Автор:

Після непростих пологів та місячного перебування у перинатальному центрі – мати Тетяну Шумінську з її двома синами та донькою – виписують. Жінка говорить, вдома вже усе готове для малечі.

Тетяна Шумінська мати трійні

-Папа всё купил, стоят в комнате кроватки. И столик, и кроватки, и всё, что нужно.

Тетяна Шумінська говорить, за домом вже сумує. І жінку не лякає, що вона буде доглядати за своїми дітьми без допомоги лікарів. Працівники перинатального центру провели для Тетяни "курс молодої багатодітної мами". Та за потреби, кажуть медики, готові надавати цій родині будь-яку допомогу.

Ірина Кондратова керівник регіонального перинатального центру

-Эти детки будут у нас наблюдаться в центре. Они будут к нам регулярно приходить. Мы будем мониторить – как они развиваются. Если им нужна будет медпомощь или сопровождение – мы в состоянии им это предоставить.

Привітати багатодітну маму із випискою приїхали помічники народного депутата Ірини Горіної. Для Харкова народження трійні – це рідкісна подія. Тож, дуже важливо, аби такі родини мали підтримку та державну опіку. А ще, щоб функціонувало якомога більше таких перинатальних центрів, де є сучасне обладнання для непростих вагітностей. Тому Ірина Горіна істала координатором проекту "Нове життя". Він передбачає будівництво перинатальних центрів по всій Україні.

Ірина Горіна народний депутат України

-Конечно, детей должно рождаться больше. Наших новых молодых уркаинцев. Потому что это наше будущее. И мы должны всё-всё в них вкладывать, потому что это и наше будущее тоже, стариков, когда мы будем в приклонном возрасте.

Тож аби такі центри розвивалися, потрібно вирішувати на державному рівні питання щодо фінансової підтримки таких закладів. Бо тоді будуть шанси з*явитися на світ багатьом недоношеним малятам, а також двійнятам та трійнятам.

Олена Завгородня Євгеній Дроботов Харьковские Известия