Транспортна ситуація в Харкові. Недобросовісних маршрутчиків будуть карати, пільговиків оберігати, а таксистів змусять працювати за ліцензією

28.03.2013 18:26   -
Автор:

На роботу, з роботи і просто по справах. Щодня півторамільйонний Харків користується послугами міського транспорту. Тролейбуси, трамваї і звичайно маршрутки. Саме ними в останні роки все більше їздять мешканці. Одним зручний маршрут, іншим швидкість доставки. Зараз на ринку надання транспортних послуг у Першій столиці працює дванадцать перевізників. У їх розпорядженні близько дев'ятисот машин. Раніше перевізників було більше. Але більше не означало якісніше, вирішили в місті. І скоротили їх кількість, посиливши контроль за якістю. Сьогодні перевізники, співробітники ДАІ та представники профільних департаментів обговорили ситуацію в місті. Серед головних проблем зазначили травматизм на транспорті. ДАІшники кажуть, кількість аварій з маршрутками в Харкові за перші місяці 2013-го хоч і скоротилася, але не значно.

Дмитро Яковлєв інспектор обласного ДАІ

-Зареєстровано 80 дорожньо-транспортних пригод. В тому числі 15 пригод з постраждалими, в яких 2 особи загинуло, та 26 осіб травмовано.

Перевізників наполегливо попросили мало чи не щодня розповідати водіям маршруток про уважність за кермом і проводити з ними інструктаж. Виявляти тих, хто буде халявити, будуть раптовими рейдами. Під час них перевірятимуть і те, як маршрутчики перевозять пільговиків. Бо це ще одна проблема.

Євген Федорчук начальник управління Укртрансінспекції в Харківській області

-По городу Харькову у нас высоко поднята планка по перевозке льготного контингента. Это единственный город на Украине где перевозятся все категории льготного контингента без ограничений по колличеству посадочных мест.

Але в сім'ї не без поганого маршрутчика, говорять в інспекції. Всіх, хто порушує міські правила – обіцяють карати. Звільняти з роботи, а перевізників за небажання обслуговувати пільговиків позбавляти ліцензії.

Сергій Северін заступник директора Департаменту транспорту

-В городе мы ведём статистику по каждому предприятию. У нас поступают жалобы в любом режиме – телефонном, письма приходят, на горячую линию звонят. Ведём статистику и делаем анализ по каждому предприятию. Вызываем перевозчиков, собираем совещания.

Всіх кого скривдили, в інспекції просять телефонувати за номером 050 – 300 – 85 – 60. Реакцію обіцяють миттєву. Займуться в Харкові і таксистами. Особливо тими, які працюють без ліцензії. Тепер, за законом, який вже оприлюдненний і незабаром набуде чинності, всіх нелегалів будуть штрафувати.

Євген Федорчук начальник управління Укртрансінспекції в Харківській області

-Наказания очень существенные. Стоимость лицензии на сегодняшний день одна минимальная заработная плата это 1147 гривень, штрафные санкции будут до восьми с половиной тысяч, в том числе и изъятие автомобиля.

Інформація до роздумів надана, тож час до виконання. А такі наради будуть і надалі. Поки якість послуги транспортників не стане стовідсотковою.

Ігор Бескровний