“Тёплыми кредитами” в этом году воспользовались 14 ОСМД и ЖСК

05.09.2017 14:21   -
Автор:
Після того, як до міської програми "Теплі кредити" були включені кооперативи та ОСББ, мешканці 14-ти таких будинків виявили бажання скористатися можливістю привести їх до ладу. Адже на це потрібні чималі кошти. А подужати таку роботу самостійно, як правило жителям не під силу.
 
Роман Нехорошков директор Департаменту житлового господарства
 
20% от тела кредитов возмещается средствами городского бюджета, ещё 20% есть возможность возмещения этого кредита за счёт бюджета области, до 40% возмещения от государства через госагентство энергоэффективности. Т.е. в целом сумма возмещаемых средств по таким кредитам, которые предоставляют государственные уполномоченные банки может доходить до 80%. Мы возмещаем 20%, но не более 100 тысяч на один дом. 
 
Тож за допомогою міської програми із відшкодування коштів кредитів, що надаються ЖБК та ОСББ на впровадження енергозберігаючих заходів, жителі проводять утеплення своїх будинків та й загалом вирішують чимало накопичених проблем. 
 
Роман Нехорошков директор Департаменту житлового господарства
 
В основном мероприятия касаются установки индивидуальных тепловых пунктов погодного регулирования, это с целью уменьшения расходов на тепло в зимний период и получение соответствующей экономии. Это установка энергосберегающих окон и дверей в жилых домах ЖСК и ОСМД и мероприятия по утеплению тех или иных помещений в этих домах.
 
В рамках програми, на сьогодні, як зазначив Роман Нехорошков, вже профінансовано заявок на 500 тисяч. І робота триває, адже заявки надходять ще. Всього ж на ці цілі з бюджету міста було виділено 1 мільйон гривень, а це в 5 разів більше ніж минулоріч.