Тимошенко ждали, а она снова не появилась

25.06.2012 20:59   -
Автор:

Слухання справи ЄЕСУ проти Тимошенко розпочалось о десятій ранку. Поспостерігати за перебігом справи приїхали екс-президент Польщі пан Кваснєвський та екс-голова Європарламенту пан Кокс. Самої  ж Тимошенко не було. Німецькі лікарі, що стежать за процесом одужання екс-прем”ерки, не рекомендували їй бути присутнью — за станом здоров'я. Та і сама бранка написала відповідного листа до головуючого судді. У той же час у судовій залі підготувалися до приїзду Тимошенко. Обладнали спеціальне місце для підсудної двометровим броньованим склом.  В середині встановили мікрофон, стілець, стіл, на стіні повісили картини. Як виявилось – даремно. Захищати леді  Ю приїхали її адвокати. З"явились і державні обвинувачі. Прокурори виносять клопотання, що до проведення експертизи стосовно стану здоров'я Тимошенко.

Марина Капінос, державний обвинувач:

-З урахуванням фактів неоднаразової неявки підсудної до засідання та з метою дотримання розумних строків розгляду даної кримінальної справи виникла необхідність з"ясування питання, щодо стану її здоров"я і можливості участі  у судових засіданнях у майбутньому. Тому державними обвинувачами заявлене відповідне клопотання про призначення судово-медичної експертизи.

Та захисників таке клопотання не задовольнило.  

Ігор Бескровний, кореспондент:

-У засіданні суду вимушена зупинка. Захисник Тимошенко Кожемякін виказав неповагу до суду. Головуючий Садовський зупинив засідання та направився до нарадчої кімнати.

Кожемякін не зупиняється, та бере ініціативу головуючого на себе.

-Дай камеру! Так заходь! Так наступний! Заходь!

Засідання припинено на дві години. Шоковані діями білосердешних й іноземни делегати. Вони відмовляються коментувати побачене. Втім після того, як порядок у залі встановили, суддя Костянтин Садовський оголошує рішення – клопотання обвинувачів про призначення судово-медичної експертизи Тимошенко підтримати, але розгляд справи перенести на десяту ранку десятого липня.

Марина Капінос, державний обвинувач:

-Сьогодні розгляд судової справи знову було відкладено із-за неявки підсудної у зв"язку із станом її здоров"я.

Тим часом під стінами Апеляційного суду також  спекотно. Прихильники Тимошенко, незважаючи на заборону проводити акції протесту, знову зібрались. А білосередешні нардепи вирішили влаштували громадський прийом  на імпровізованій сцені. Без бійок не обійшлося. Депутати закликали прихильників екс-прем"єрки штурмом узяти звукопідсилюючий автомобіль, з якого виконавча служба повідомляла про заборону акцій.

У хід пішли не тільки кулаки, а й флагштоки. Кілька десятків правоохоронців ледве дали раду активістам.

Максим Мусєєв ,депутат Харківської міської ради:

-Силовым образом была испорчена техника государственного предприятия "Укртелеком", техника, которая здесь находится совершенно законным образом. Народные депутати силой выпихнули депутатов городского совета Харьковского из машины, выпихнули операторов государственного предприятия, порвали провода, сломали генератор. Такие инциденты который раз повторяются в городе Харькове.

Але на цьому білосердешні депутати не зупинились, вирішили заявити про себе криками.  
Харків"яни від побаченого й почутого не в захваті і переконані – долю Тимошенко має вирішувати суд, а не пікети.  

Ганна Курішко, харків'янка:

-Ну люди себя просто зомбировали, как назвать это сложно эту акцию,и вот они стоят здесь на трубе играют, ерундой занимаются.

Юрій Плахов, харків'янин:

К Юлии Владимировны у меня свой собственный счет. Этот счет тянется с тех времен, когда в Харькове конвеером выключали электричество, сколько тогда погорело телевизоров, холодильников, сколько продкции недодавли все-таки работавшие тогда заводы трудно сказать.

На прохання правоохоронних органів й виконавчої служби дотримуватись громадського порядку, БЮТівці не реагували. Рішення про заборону суду проводити акції протесту неоднаразово до них намагались донести державні виконавці. Обгрунтування просте. Пікетувальники можуть заважати нормальній роботі установи та городянам. Так і сталося. Білосердешні заполонили дорогу і рух транспорту довелося перекрити.

Олег ,водій:

-Я считаю, что обычные люди не должны страдать,если вы отстаиваете свои личные интересы.

Тож через порушення вимог виконавчої служби щодо виконання рішення суду, довелось скласти на мітингуючих два протоколи.

Олександр Карпов, заступник начальника Червонозаводського відділу державної виконавчої служби:

-Це Фрунзенська державна організація  та Дзержинська районна організація. Вони знаходились із символікою відповідною партії "Батьківщина", також проголошували скандування, підсилююча апаратура була у вигляді рупорів.

Далі міліція вирішуватиме чи нестимуть мітингуючі адміністративне покарання. Виконавча служба готова передати протоколи до правоохоронних органів.

Ігор Бескровний, Євгенія Кутнова, Ігор Луханін, Євген Шинкаренко.Харьковские Известия.