Тимошенко заболела: посещения врачи ограничили

15.11.2013 20:40   -
Автор:

Саме коли вона хворіє, вони хочуть з нею зустрітися. Навідати Юлію Тимошенко до лікарні прибули Арсеній Яценюк та сім'я Луценко. Але медики у побаченні їх обмежили. Кажуть, що з початку тижня екс-прем'єр почуває себе недобре.

Ірина Фурса заступник головного лікаря Центральної клінічної лікарні №5 "Укрзалізниці"

-С понедельника Юлия Владимировна имеет проявлние острого респираторного заболевания, заболевание верхних дыхательных путей,  со всеми соответствующими жалобами. По этой причине ей были отменены все процедуры, которые проводились в плановом порядке для того, чтобы держать ее в стабильном состоянии ее прежнее заболевание. И вот с понедельника, мы пожертвовали процедурами, чтобы это острое респираторное заборлевание протекало в короткие сроки без всяких осложнений.

Наразі Юлії Тимошенко,- каже Ірина Фурса, необхідний спокій. Та відпочивати прихильники Тимошенко не дають не тільки самій засудженій, а й іншим пацієнтам лікарні. Під стінами медустанови постійні крики.

Пенітенціарії запевняють, проти побачень Юлії Тимошенко з її соратниками, ніхто не виступає. Просять приїхати на відвідини після  одужання.

Ігор Колпащіков начальник Качанівської виправної колонії № 54

-Это делается для ее же здоровья. Мы не делаем, еще раз хочу повторить, для посещения ее защитиков, ограничивая ее права на защиту и по выздоровлению это свидание, естественно, будет предоставлено.

Але порад медиків та пенітенціаріїв народні депутати не чули, наполягали на своєму. Як і наполягають у Верховній Раді на прийнятті їхнього законопроекту, який вони називають рятівним для ВСІХ хворих засуджених українців. А насправді.  

Арсеній Яценюк народний депутат України ( Голова фракції Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина")

-Ми наполягаєм, щоб у вівторок на порядку денному розглядався закон про лікування Юлії Тимошенко. В тому випадку, якщо першим буде проголосований вцілому законопроект про лікування Юлії Тимошенко, ми готові піти на нейморвірні компроміси щодо закону про вибори і щодо закону про прокуратуру.

Тож виходить, що запропонований законопроект – під одну засуджену? Наштовхує на таку думку і той факт, що в документі українцям, які сидять у тюрмах, пропонують їздити за кордон на лікування за власні кошти. Та чи знайдуться у звичайних в"язнів такі можливості?