Тимошенко в ЦКБ № 5

12.05.2012 21:39   -
Автор:

Лутс Хармс,  лікар-невропатолог клініки "Шаріте – університетська медицина" (Берлін):

-Я би високо оцінив обладнання лікарні. Так, дійсно влада добре постаралася, і вклала в це багато сил. І я вважаю, що у нас гарна ситуація за залученими до лікування медперсоналом.

Про умови лікарні закордонний фахівець особисто повідомив Тимошенко. Але не судилося.

Раїса Моісеєнко, перший заступник Міністра охорони здоров'я: 

-После проведенной беседы было предложено господином Хаасом провести госпитализацию и желательно сегодня в данную больницу. .К большому сожалению Юлия Владимировна сегодня не пожелала госпитализироваться

Тож на появу віп-бранки у медзакладі чекали і наступного дня – у середу. І ось.

Ігор Бескровний,  кореспондент:

-Близько восьмої години ранку до лікарні Укрзалізниці у супроводі правоохоронців на кареті швидкої приїхала вона – екс-преми"єрка Юлія Тимошенко. За словами її захисту відсьогодні засуджена припиняє голодування та нарешті розпочинає процесс лікування

За лічені хвилини Тимошенко доставили на дев"ятий поверх медзакладу, де для неї відвели окрему палату.

Раїса Моісеєнко, перший заступник Міністра охорони здоров'я: 

-Перевезення відбулося абсолютно спокійно, так як і було домовлено міжнародной медичною комісією у присутності німецькоого лікаря, професора Хармса безпосередньо він провів її палати, в спокійному режимі, по домовленості. ))

Про появу віп-пацієнтки з самого ранку говорили чи не всі пацієнти лікарні. Говорили з деяким непоразумінням, мовляв, чого це навколо лікування Тимошенко так багато галасу наробили.

Надія Павлівна, пацієнтка лікарні:

-Что она лучше всех, почему за нее все должны так волноваться, заключенная – заработала, сиди.

Тетяна Іванівна, пацієнтка лікарні:

-Лечиться-то надо, почему она должна лечиться в Германии, мы здесь все лечимся, а почему она должна лечиться в Германии, что она не такая как мы

Михайло Афанасьєв, головний лікар ЦКЛ № 5:

-Ведущий врач в этой ситуации – доктор Хармс и вот то, что он будет проводить и оно не будет противоречить нашим понятиям, будет все проводиться, будет это стол для вытяжения, будут какие-то другие вещи, мы будем слушать его, на сегодня он предложил некоторые мероприятия, но это конфидициальная информация.

І ось нарешті, кажуть лікарі, процесс лікування розпочався. Але тут захист Тимошенко повідомляє – їжа медзакладу не для неї. Вона, продовжує голодувати. Але і цю проблему вирішили. Всі необхідні підживлюючи компонети для організму віп-бранки були знайдені. В п"ятницю на відвідини Тимошенко приїхала закордонна гостя – президент Литви Даля Грібаускайте. Домовленість про зустріч була особисто з президентом України.

Даля Грібаускайте, президент Литви:

Её настроение позитивное и оптимистическое. Она никак и не по каким вещам не жаловалась и довольна, что рядом немецкий доктор, что персонал больницы очень хороший, она мне это сказала, что она рада и доверяет этой больнице

Довіряє, але не всьому. місцеві лікарі кажуть, для продовження лікування потрібне повне обстеження бранки. А воно включає в себе аналіз крові. Його ж Тимошенко робити відмовляється і надалі.