Тимошенко-хроники недели

19.05.2012 11:57   -
Автор:

Маіліс Репс,  співдоповідач моніторингового комітету ПАРЕ:

-Ми відвідали Юлію Тимошенко, обмінялися поглядами з її лікарем. Під час зустрічі ми розмовляли з нею про ті речі,  про які хотіла розповісти нам пані Тимошенко щодо умов її лікування, щодо її ув"язнення.

Марієтта де Пурбе-Лундін,  співдоповідач моніторингового комітету ПАРЕ:

-Ми задоволені, що нам була надана така можливість зустрітися з Тимошенко. Звичайно ви розумієте, що багато питань про які ми спілкувалися є коденфіційними. Тому ніяких гучних заяв ми поки робити не будемо.

Цього ж дня до Тимошенко приїхав і член парламетського комітету Канади Боб Дерект. Але відвідини так і  не відбулися.

Боб Дерект , член парламентського комітету Канади з іноземних справ та міжнародного співтовариства, секретар міністра іноземних справ Канади в Парламенті:

-Ми формально звернулися до влади, щоб дозволили нам зустрітися з пані Тимошенко, і ми сьогодні отримали відмову. Ми зложимо відповідний звіт до нашого парламенту відносно цього візиту

Формально – це не звернення, пояснюють представники пенітеціарної служби. А жодного письмового дозволу на відвдини бранки канадець не мав – тому зустріч і не відбулася. Взагалі ж тюремники просять не втягувати їх та медперсонал лікарні у політичні ігри засудженої та її захисників. Кажуть, є розклад дня, є правила відвідин і є лікування. Їх і варто дотримуватися.

Андрій Лапінський, заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області:

-Несколько дней назад государственной пенитенциарной службой был опубликован график лечебных процедур так называемый график распорядка дня Юлии Владимировны. В этом графике было указано свободное время, это именно то время, которе выделяется для встречи Юлии Владимировны со своими защитниками. Там было указано время лечебных процедур, но небыло указано каких процедур, поэтому эта информация не может носить никакого конфидинциального характера

А от пані тимошенко наполягага на іншому – мовляв, оприлюднений розклад дня є конфідіційною інформацією і на знак протесту ВОНА відмовляється лікуватися. Щоправда того ж вечора медпроцедури, за погодженням екс-прем"єрки, відновилися. Її німецький лікар, хоч і залишив Харків, всі приписи залишив. А в понеділок до Тимошенко приїде новий лікар з клініки Шаріте.

Михайло Афанасьєв,  головний лікар ЦКЛ № 5:

-Курируется этот процесс немецкой клиникой "Шарите" и всё, что назначается, назначается врачём доктором Хармсом

Наступного дня до комісії мінохорони звернувся начальник Качанівської виправної колонії щоб ті надали свої рекомендації стосовно присутності Тимошенко на слуханні справи по ЕСУ, що відбудеться в понеділок у Апеляційному суді. Вивчівши всю медичну історію під час перебування пацієнтки у лікарні Укрзалізниці комісія порекомендувала.

Галина Сіроштан , заступник головного управління охорони здоров`я Харківської облдержадміністрації:

-Переривати це лікування на сьогоднішній день це неможливо і ми вважаємо, що вона повинна в той визначений доктором Хармсом графік його отримувати. Ми дійшли такого висновку, що Юлія Володимирівна не може перебувати на судовому засіданні в Апеляційному суді 21 травня

В п"ятницю віп-гостей у віп-бранки не було. У суботу на відвідини Тимошенко завітав віце-президент Європейського парламенту Яцек Протасевич. Близько опівдня з воріт лікарні виїхали 2 легкових автомобілі і, не зупиняючись, покинули територію. Не надавши журналістам жодного коментаря. Візит політика прокоментували тюремники.

Андрій Лапінський , заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області:

-Общались они с Юлией Владимировной около 2-х часов. После общения Яцек Протасевич выразил благодарность больнице и пенитенциарной службе, что дали без ограничения время на общение с Юлией Владимировной. Высоко отметил комфортные условия в больнице, а также медицинское обеспечение 5 больницы

На найближчий час, кажуть тюремники візитів іноземних делегацій до Тимошенко не заплановано. Принаймі  офіційно вони не підтверджені. Як і те, що вона буде присутньою на суду у Апеляційному суді міста Харкова. Засідання розпочнеться о десятій ранку понеділка. З нею чи без стане відомо лише тоді. Але найскоріше без неї, кажуть лікарі.