Тимошенко: День до слушания дела в Харькове- новые подробности

27.04.2012 19:18   -
Автор:

Сьогодні захист Тимошенко оприлюднив фотографії синців, що начеб-то отримала екс-прем"єрка під час транспортування до лікарні "Укрзалізниці". Але яким чином, та хто зробив фото, коли фото та відео зйомка у колонії заборонені? Телефони й знімальну техніку вилучають при вході.

Сергій Власенко,  захисник Юлії Тимошенко:

-І у мене відбирають, і у Карпачової відбирають, у всіх відбирають, але фотознімки ми зробили. Пане Сергію вчора вас не було, тож коли ви зробили ці фотографії? Я не буду розкривати вам всіх секретів.

А ось судово-медичні експерти кажуть- фото  не є головною улікою, за якою можна фіксувати травми. Тим більше робити по ній судово-медичну експертизу, яку вже має на руках Власенко. В той час акт медичної служби Качанівської колонії від двадцять четвертого квітня твердить інше.

Олександр Гуров, судмедексперт, член медичної комісії:

-Что интересно, что эти "кровоподтёки" судя по их цвету оценены экспертами, и я с ними согласен, сроком возникновения один – двое суток. С учётом того, что эти изменения были зафиксированы 24 апреля, то получается повреждения, которые были отмечены в акте, были засвидетельствовани в акте судебно-медицинского осведетельствования не могли возникнуть 20 числа, 20 апреля при тех обстоятельствах, которые указывает Юлия Владимировна.

На офійціному сайті БЮТ звернення засудженої. Де вона переконує – цитата " Від незтерпного болю в спині і жаху я почала кричати і кликати на допомогу, але ніякої допомоги я не отримала. В якусь мить від страшного болю я відключилась і опритомніла тільки в лікарні."
Ніна Логінова фельдшер саме тієї бригади швидкої, яка 20-го квітня транспортувала Тимошенко до лікарні "Укрзалізниці". Понад чотири години медикам довелося простояти в очікуванні ВІП-пацієнтки. Близько десятої вечора побачила екс-прем"єрку. Вона не пересувалася сама, її ніс на руках чоловік. Бранку поклали на каталку і помістили в машину швидкої.    

Ніна Логінова , фельдшер вищої категорії спеціалізованої бригади швидкої допомоги 4-ї підстанції:

-Он её вынес на руках, лёжа, прикрыта пледом. Мы видели только лицо, других частей тела мы не видели, она была в одежде, джинсы видели, носочки, но больше ничего не видели. Лицо выглядело нормально, лёгкий макияж, коса присутствовала на месте, нормально она выглядела.

Тимошенко супроводжували конвоїри і медики колонії, каже Ніна Логінова. Всю дорогу до самої лікарні всі їхали мовчки. Без зайвої метушні екс-прем"єрку доставили і в клініку.   

Олена Хабарова,  старша медсестра приймального відділення ЦКЛ "Укразалізниці":

-Когда мы её переложили на каталку мы её подняли на лифте в отделение. Там мы её переложили на кровать. Она вела себя очень спокойно никаких притензий и жалоб не предъявляла.

Ніна Логінова,  фельдшер вищої категорії спеціалізованої бригади швидкої допомоги 4-ї підстанції:

-Она открывала глаза. Когда мы её перекладывали, она открывала глаза. Когда мы её спросили на какую кровать вас положить, она сказала, мне всё равно, это ж в сознании человек.

Присутність Тимошенко на завтрашньому судовому слухання справи поки не визначена. Суддя Костянтин Садовський наполягає на присутності ув"язненої, а сама екс-прем"єрка знов написала листа, що не може бути присутня на слуханні справи за станом здоров"я. Не змогла вирішити це питання і медкомісія, бо і сьогодні пані засуджена вкотре відмовилась від медогляду. Тож вже припускаючи відповідь віп-бранки комісія втомилася ходити до неї на уклін, та взяла таймаут.

Раїса Моісеєнко , перший заступник міністра охорони здоров'я:

-По суті комісія вже неоднаразово наголошувала на проведенні медичного обстеження, медичних оглядів і від тої швидкості з якою ми будемо її пропонувати хоч кожен день по п"ять разів від цього нічого не відбудеться, то комісія визанчилась колегіально, що термін потрібен не менше двох тижнів

Ігор Бескровний, Анжела Сушко, Євген Карпенко, Харьковские Известия.