Тестувати українців на коронавірус будуть вдвічі більше

17.07.2020 13:12   -
Автор:
Нині, за даними Міністерства охорони здоров'я, загальна добова кількість тестувань методом ПЛР та ІФА становить в середньому 27-29 тисяч.
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я України
 
На цьому ми не зупиняємось. І надалі у нас  в планах збільшити в два рази від тої кількості тестувань, яка робиться на сьогодні. Ми оновили обладнання всіх лабораторних центрів. Ми закуповуємо далі, розширюємо потужність. Окрім цієї складової – складової обладнання, нам треба було, і ми активно цим займаємось останні місяці – це кадри, люди, які безпосередньо працюють, які роблять ті тести, які ми отримуємо кожного дня. І ще раз хочу наголосити, що в планах наших, які я ставлю, щоб на вересень місяць ми вже вийшли на такі показники.
 
Роблячи заяву про збільшення до вересня кількості тестувань удвічі, Максим Степанов наголосив, що Міністерство охорони здоров’я робить все можливе, щоб надавати ефективну медичну допомогу хворим на COVID-19. Протягом всього періоду епідемії Міністерство разом зі всіма інституціями влади удосконалили систему реагування на такий виклик, як коронавірусна інфекція.
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я України
 
Маленький приклад: на початку квітня, коли я очолив Міністерство, ми робили близько 200-250 тестів ПЛР на день. Сьогодні, ви бачите, ця цифра – від 13 000 до 14 000 тестів на день.
 
Міністр охорони здоров'я також пояснив, чому немає можливості збільшити кількість тестувань прямо зараз. Бо лабораторії сьогодні працюють на максимальній потужності, працівники – без вихідних, обладнання – не вистачає. За його словами, всі ці питання Уряд планує вирішити до вересня.