Теплый февраль. Синоптики рассказали, какая погода ждет харьковчан на выходные

31.01.2020 12:21   -
Автор:
Початок лютого аж ніяк не буде відповідати своїй назві і лютим він точно не буде. Принаймні перші числа місяця порадують українців теплою погодою, розповіли синоптики. Місцями в Україні на стовпчику можна буде побачити плюсову температуру, що сягатиме навіть тринадцяти градусів. Проте у Харкові 1 лютого погода кардинально не зміниться, а залишиться приблизно такою ж.  
 
1 лютого. Хмарна погода з проясненнями. Невеликі опади (дощ, мокрий сніг). На дорогах місцями ожеледиця. Вітер вночі південно-західний, вдень північно-західний, 7 — 12 м/с. Температура повітря: вночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень 1 — 6° тепла.
 
Потепління харків'нам слід очікувати 2 лютого, температура повітря вдень сягатиме плюс 5 – 10 градусів, проте синоптики обіцяють в цей день вітряну погоду. 
 
2 лютого. Хмарна погода. Вночі місцями невеликий дощ з мокрим снігом. Вдень часом дощ. Вітер південно — західний, 9 — 14 м/с.
 
До того ж на вихідних, 1 лютого, проведуть і традиційний ритуал – день бабака. Тваринка як зазвичай дасть власне передбачення щодо погоди на найближчий період.