У Харкові продовжують встановлювати модульні котельні (відео)

04.05.2023 18:56   -

КП “Харківські теплові мережі” торік встановило 17 блочно-модульних котелень, які працюють на природному газі. Та одну цьоріч на території 17-ої міської клінічної лікарні. Теперь усі корпуси медзакладу будуть забезпечені теплом. Такі котельні дозволяють ефективніше використовувати енергоносії – газ, електроенергію та воду. Адже, вони мають високотехнологічне обладнання.

СЕРГІЙ МЕЛЬНИЧЕНКО НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ ЕКСПЛУАТАЦІЇ КП «ХАРКІВСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ»
Усе обладнання має високий ККД. Насосне обладнання у нас усе з частотним керуванням. Також котельня забезпечена автоматикою погодного регулювання, що нам дозволяє досить суттєво економити у перехідні періоди.

Завдяки новим котельням харків’яни змогли легше пережити зиму, адже весь опалювальний сезон котельні установи працювали безперебійно. А у разі вимкнення електроенергії їх підключають до побутових генераторів.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

СЕРГІЙ МЕЛЬНИЧЕНКО НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ ЕКСПЛУАТАЦІЇ КП «ХАРКІВСЬКІ ТЕПЛОВІ МЕРЕЖІ»
Цієї зими це було особливе, тому що з віяловими відключеннями та з нашими блекаутами довелось тут встановити бензиновий генератор і ми працювали майже безперервно.

Де встановлювати нові котельні – вирішує комісія. Це залежить від того, у якому стані знаходиться стара, вбудована в підвалі будинку. Якість опалення, стан обладнання та чи є можливість зробити реконструкцію. До нового опалювального сезону по місту готують ще 14 таких установ.

ВАСИЛЬ ТОНЧУК СЛЮСАР КОТЕЛЬНОГО ОБЛАДНАННЯ КП «ХАРКІВСЬКІ ТЕПЛОВІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ»
В основном тут в отопительный сезон операторы находятся проверяют, смотрят, чтобы все было соответственно графику, чтобы не было никаких утечек. Вдруг что, они сообщают нам, слесарям, мы приходим, устраняем, если что. Современно, красиво удобно и главное тепло, экономно.

Блочно-модульні котельні дозволяють зменшити витрати електроенергії та паливних ресурсів. Також зменшують планові або аварійні відключення.

ОСТАННІ НОВИНИ