Тепло у домівки та підприємства Харківщини цього року має прийти вчасно

14.09.2012 23:01   -
Автор:

Про те, щоб взимку було тепло одними з перших потурбувалися школи Харківщини. В багатьох навчальних закладах полагодили покрівлі, відремонтували класні кімнати, спортзали, встановили металопластикові вікна. Навели лад і в шкільних котельнях.

Роман Шаповал начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації

-На сегодня технически подготовлены 109 котельных и топочных управления образования, что составляет 98,2%. Две котельные  твердого топлива в Чугуевском районе, в которых заканчиваются работы по реконструкции систем отопления двух школ – это Новая Покровка и Введенка, окончание плановых работ 25 сентября.

Виконали майже сто відсотків із запланованих робіт і в лікарнях області. В багатьох медзакладах перевірили  системи опалення, полагодили мережі холодного та гарячого водопостачання та вентиляції. Подбали і про запаси вугілля.

Олександр Галацан начальник Головного управління охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації

-На наступающий отопительный сезон уже завезено 70% необходимого угля для полного обеспечения стопроцентного, что составляет 72 тонны.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Готовность нашего региона к осенне-зимнему периоду по всем направлениям выше, чем в среднем по Украине.

А от стосовно роботи основних теплоелектроцентралей Харківщини ТЕЦ-3 та ТЕЦ-5, вони відновлять свою роботу вже першого жовтня. Нещодавно цим підприємствам через борги перед "Нафтогазом України" припинили постачання  газу. Вся причина в тому, що Харківські тепломережі не розрахувалися з ТЕЦ-5. За минулий опалювальний сезон вони заборгували їм сто двадцять три мійльона гривень. Очільники області кажуть, зараз створюється графік погашення заборгованості Тепломереж перед Тец-5, який мають передати на затвердження керівництву Нафтогаза. 

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Извстия.