Тенденция хищения лифтового оборудования идет на спад – Харьковгорлифт

25.10.2019 12:30   -
Автор:
Тенденція розкрадання ліфтового обладнання йде на спад, кажуть на підприємстві «ХарківГорліфт». За статистикою попередніх років, суми крадіжок доходили до відмітки в 3.5 мільйони гривень. Для порівняння – в 2019 році ця сума значно зменшилась – це 1 мільйон гривень. Один з таких випадків трапився у Немишлянському районі в поточному році. Тоді працівники «ХарківГорліфту» разом з співробітниками охоронної фірми, самостійно зловили злодіїв. Доставили їх у відділок поліції, але винні і досі не покарані.
 
Олексій Топчій директор КСП "Харківгорліфт"
 
Эта ситуация на тот момент имела уровень серьезного ЧП в районе, и конечно, я очень благодарен структуре охранной, которая помогла задержать этих нарушителей. По факту сегодняшнего дня, я знаю, что еще не осуждены те люди, которые были задержаны, что ведутся следственные действия, что задержаны пока что не все участники того действия, не задержан самый главный организатор. Я очень надеюсь, что правоохранительные органы до конца разберутся с этими нарушителями.
 
Як зазначають у Немишлянському райвідділку поліції, слідчі дії ще тривають, бо для всебічного розслідування справи потрібен час та ресурси.
 
Сергій Волобуєв заступник начальника Немишлянського відділу поліції
 
По городу есть такая проблема, действительно, не только наш район поражен такими кражами, но и  другие районы города, в основном там, где расположены многоэтажные дома. В настоящее время у нас задержана группа из двух человек – это совершеннолетние 84-го и  89-го года рождения, порядка 10 краж лифтового оборудования уже за ними прослеживается.  Думаю, в конце месяца дело будет направленно в суд.
 
За попердніми даними, загальна сума збитку від нанесеної комунальному господарству Харкова шкоди саме цією групою злочинців, тільки у Немишлянському районі, склала 800 тисяч гривень. Загалом у попередні роки суми значущі – мільйони гривень. На підприємстві "Харківгорліфт" зазначають, сподіватися тільки на допомогу поліції у протидії злочинам не варто. Тому за  ініціатіви Харківського міського голови та Департамента житлового господарства в місті запроваджена програма "Безпечне місто". За нею машинні приміщення обладнують антивандальними засобами захисту, встановлюють сигналізацію з виводом сигналу на пульт швидкого реагування, розроблений унікальний прилад оповіщення у разі пошкодження обладнання ліфту, розміщеного у шахті. Налагоджується і співпраця з поліцією. 
 
Олексій Топчій директор КСП "Харківгорліфт"
 
Если мы совместно, совместными усилиями с полицией доведем до того, что они понесут заслуженное, законное наказание, то мы комплексно решим для себя на многие годы вопрос с хищениями лифтового оборудования.
 
Олексій Топчій наголошує – вирішення проблеми лежить у комплексному підході до розслідування злочинів. Правоохоронцям, каже, варто звернути увагу і на пункти прийому металу, де скуповують вкрадені елементи ліфтових механізмів. Бо поки є попит, є і пропозиція. На підприємстві "ХарківГорліфт" тримають справу на контролі і сподіваються, що злодії нарешті будуть покарані.