«Тегеран бере безпосередню участь» у війні рф проти України. Іранські військові помічені у Криму – NEWS REVIEW

21.10.2022 13:50   -

«Ми цього точно не замовляли, на скільки я знаю». Так президент Володимир Зеленський в інтерв‘ю виданню CTV News прокоментував підрив Кримського мосту. Інцидент, на його думку, міг стати результатом суперництва між російськими спецслужбами та військовими. «Це велика система. Сьогодні вона складається з кількох гілок, які постійно вирішують, хто з них є головним», – сказав голова держави.

Польща та країни Балтії підготовили новий пакет санкцій проти рф. Як передає видання RMF24, йдеться про заборону на ядерне співробітництво, продаж росіянам нерухомості, припинення експорту безпілотників до рф й введення ембарго на російський газ. «Ми виступаємо за те, що це є безпосередня відповідь на атаки», – сказав прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

У Білому домі звітують, що в окупованому Криму знаходяться іранські військові. «Тегеран зараз бере безпосередню участь «на землі», а також через надання зброї», – заявив речник Ради нацбезпеки Джон Кірбі. Він додав, що іранці допомагають росіянам розгортати та керувати дронами-шахідами, – пише Agence France Presse.