"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Театр кукол получил вторую жизнь

Близько п`ятдесяти років приміщення академічного театру не ремонтували. Сьогодні реконструкція завершена. Тут відреконструювали усе: починаючи від підлоги до стелі. Дизайн глядацької зали повністю відповідає сучасним європейським вимогам, каже головний режисер театру.

Оксана Дмитрієва головний режисер Харківського державного академічного театру ляльок ім. В.А.Афанасьєва

-Мы называем этот зал мимикрирующим, т.е этот зал, его решение может принимать любую сценографию любого спектакля от классики до шаленого авангарда.

Олексій Рубинський народний артист України

-Наконец наш дворец сказок стал похож на дворец сказок, новый зал – это для нас открытие, когда я его видел еще в эскизах, уже представлялось это зрелище, но когда я увидел эти эскизы наяву, воплощенные, это можно сказать европейский уровень театра.

Родзинкою оновленої зали є балкони для роботи техперсоналу та підвісні стелі зі звукоізоляційних матеріалів. Які водночас є прикрасою приміщення та покращують акустику.

Михайло Озеров артист Харківського державного академічного театру ляльок ім. В.А.Афанасьєва

-Естественно удобней, и комфортней, и лучше, и воздух другой, и акустика другая, и зал, и все это красивее, задышало.

В розкішному вбранні тепер і сцена. Вона стала набагато світлішою та просторішою. Стосовно глядацьких місць, кількість їх не змінилася, їх сто дев`яносто чотири. Сьогодні на виставі в оновленому залі, як раніше, аншлаг.

Ілона Мурашова глядачка

-Очень понравился, куклы были красивые, зал очень удобный, сиденья очень удобные.
-Тебе понравилось?
-Да.

На ремонт театру витратили більше півтора мільйона гривень. Ці кошти виділила держава. Ще п`ятдесят сім тисяч гривень надав обласний бюджет.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия.