"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Тариф на вывоз мусора харьковчанам пересчитают

Під час робочих зустрічей міського голови із ветеранами усіх районів, випливла проблема тарифу на ТПО. Люди скаржились, що сплачують вони більше, ніж виробляють. На сесії міськради депутати вирішили – встановити пільгу на вивезення сміття. Платити за послугу самотнім пенсіонерам тепер можна у половину менше.

Світлана Горбунова-Рубан,  заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення:

-Это прежде всего люди пенсионного возраста, одинокие и их одиночество подтверждено регистрацией. Это пенсионные супружеские пары, которые проживают сами, доход которых меньше одной тысячи на человека.

Та перерахують тариф на вивезення твердих побутових відходів не тільки пенсіонерам. Це стосуватиметься і тих городян, які довгий час не проживали за місцем реєстрації, були за межами міста і країни. Це можуть бути також військові, хворі в лікарнях, в"язні. Тоді на перерахунок тарифу їм необхідно подати підтверджуючі документи стосовно терміну непроживання за місцем реєстарції, а значить і некористування послугою. Окрім того, харків"яни матимуть право на перерахування у тому випадку, коли сміття  вивозитимуть не регулярно.

Роман Нехорошков,  директор Департаменту житлового господарства:

-Основным документом для перерасчета является акт-претензия за неуказанную услугу. Под неуказанной услугой мы понимаем то, что поскольку вывоз мусора у нас твердо-бытовых отходов осуществляется ежедневно, то в случае если нет ежедневного вывоза, то предьявитель имеет право составить акт-претензию.

Акт претензії від споживача розглядатиметься протягом одного дня з моменту його подачі. Розбиратимуть усі причини ненадання послуги. Таких заяв у першому кварталі було не багато, перерахунок лише на суму у півтори тисячі гривень. Загалом же за цей період з міського бюджету компенсували за цією пільгою два з половиною мільйони гривень. На допомогу усього  мають право двадцять вісім категорій населення. У тому випадку, коли харків"янин має можливість отримати відразу декілька соцгарантій, йому надається право обирати найбільш економічно вигідну для нього.

Євгенія Кутнова,Віктор Ноздрачов.Харьковские Известия