Таланти поважного віку. У Харкові стартував п’ятий міський фестиваль клубів активного довголіття

01.08.2013 16:29   -
Автор:

П"ятнадцять клубів активного довголіття з усіх районів міста зібралися на ретро-майданчику аби всім городянам свої таланти показати. Репертуар до міського фестивалю ці артисти поважного віку готували заздалегідь.

Тетяна Корнієвська учасниця клубу активного довголіття "Об'єднуємося, друзі!"

-Вот мы все мозговой штурм делали, что лучше, что звучит лучше, что не в одиночку, а именно хором прозвучит и может затронет какие-то чувства, мы надеемся, что зрители смогут нам подпеть

Тетяна в клубі активного довголіття вже восьмий рік. Каже, тут кожен хоббі по своїм здібностям може знайти.

Тетяна Корнієвська учасниця клубу активного довголіття "Об'єднуємося, друзі!"

-Кто-то вышивает, кто-то делится рецептами кулинарными, и приносит на просмотр. кто-то показывает свое мастерство в вязании, кройке-шитье, кто-то играет на гитаре, а мы поем.

Є в їх клубі і чоловіки. Сімдесятип"ятирічного Бориса Кисельова за його голос у колективі звуть Паваротті. Він старший над дівчатами.

Борис Кисельов учасник клубу активного довголіття "Об'єднуємося, друзі!"

-Вот это трудно, один я, двадцать человек коллектива, один я, но я стараюсь, стараюсь как могу, если б десяток лет назад сбросили, было б нормально.

Вік учасників фестивалю – від п"ятдесяти п"яти до дев"яноста. Найстаршому – дев"яносто чотири. Вміння читати вірші, співати чи танцювати – тут кожен по-своєму талановитий.

Ольга Нарижна директор територіального центру соціального обслуговування, надання соціальних послуг Ленінського району

-Профессиональных у нас нет, это люди с разными профессиями, с разной историей жизни, просто они любят петь и вкладывают в это свою душу.

Цей п"ятий фестиваль, зізнаються організатори, особливий. Вперше він вийшов за межі стін і представ перед широким загалом. А ще, його тема -  дорога серцю харків"ян. Сімдесята річниця визволення рідного міста від німецько-фашистських загарбників.

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення

-Учитывая то, что членами наших клубов активного долголетия в основном являются ветераны – это и участники войны, и дети войны, участники тыла, мы как бы делаем нашим харьковчанам такой вот подарок силами наших клубов активного долголетия, творческий подарок, дарим им свои возможности, свое искусство, хорошее настроение и, если можно так сказать, – свою философию жизни.

Та фестиваль – не лише для задоволення, це й змагання. До двадцятого серпня щочетверга та щоп"ятниці в парку Горького та саду Шевченка  клуби активного довголіття демонструватимуть свої таланти. А ось гала-концерт та нагородження кращих артистів  буде вже в жовтні, напередодні Дня літньої людини.

Анастасія Полякова