Ситуація у мегаполісі під час війни. Як працює вуличне відеоспостереження в Харкові (відео)

13.03.2023 21:47   -

Зія та Олексій співробітники КСП «Інженерні мережі». Якраз саме вони і слідкують за правопорядком та ситуацією в місті. Завдяки камерам відеоспостереження, що встановлені в мегаполісі в рамках проекту «Харків – безпечне місто». Чоловіки з першого дня повномасштабного вторгнення залишаються тут, щоб нести службу на своєму фронті.

ОЛЕКСІЙ АНОХІН НАЧАЛЬНИК ДЕПАРТАМЕНТУ SMART-СЕРВІСІВ ТА ВІДЕОТЕХНОЛОГІЙ КСП «ІНЖЕНЕРНІ МЕРЕЖІ»
Остались мы, потому, что кто-то должен это делать. Следить за оборудованием и поддерживать его работоспособность. И просто хотелось остаться в родном городе и надеяться на лучшее. Самый сложный момент было ходить с утра на работу и возвращаться потом и надеяться, что вернёшься домой и буде все хорошо в этот нелегкий промежуток времени. От нас там 24, 25, 26, 27-го зашли в город, ну с той стороны в наш город. Скажем так, они прошли по нашей улице, где мы работаем. Неприязнь, к ним была очень большая неприязнь. Это кажем так наиболее яркое чувство которое, я тогда испытывал.

Завдяки камерам відеоспостереження, якими оснащені вулиці Харкова спеціалісти допомагали і продовжують допомагати силовикам. Якраз з початку війни вуличне відеоспостереження дуже стало в нагоді.

ЗІЯ ІБАДОВ НАЧАЛЬНИК ВІДДІЛУ ЗБОРУ ТА АВТОМАТИЗОВАНОЇ ОБРОБКИ БАЗ ДАНИХ КСП «ІНЖЕНЕРНІ МЕРЕЖІ»
В нас встановлені камери великої розподільчої здатності. Які можуть на великій відстані дуже чітко розпізнавати, чітко показувати картинку. Розпізнавання номерних знаків. Чітко видно обличчя Тобто у нас, коли поліція просить якусь інформацію для складання фоторобота ми надаємо фото, а не фоторобот. І вже чітко проводяться слідчі дії/ У нас постійно э співпраця з міністерством внутрішніх справ і СБУ. У минулому році ми плідно співпрацювали. Виконували завдання з пошуку диверсійно-розвідувальних груп. Дуже багато цього було.

Вуличні камери спостереження, завдяки яким можна бачити ситуацію в місті в режимі реального часу, працювали і працюють всі місяці війни, наголошують у «Інженерних мережах» . З ладу виходили хіба що у випадку аварій. Але все пошкоджене обладнання відразу ж ремонтували і знову повертали в стрій.

ЗІЯ ІБАДОВ НАЧАЛЬНИК ВІДДІЛУ ЗБОРУ ТА АВТОМАТИЗОВАНОЇ ОБРОБКИ БАЗ ДАНИХ КСП «ІНЖЕНЕРНІ МЕРЕЖІ»
Найменший це порушення комендантської години. Якщо ми бачимо там групу осіб, – місце зосередження групи осіб,- то ми можемо сповістити МВС, що за цією адресою є постійне скупчення людей. Ну і виконуються певні дії, які має виконувати поліція та інші служби. Ну це найменше, що ми можемо зробити/

ОЛЕКСІЙ АНОХІН НАЧАЛЬНИК ДЕПАРТАМЕНТУ SMART-СЕРВІСІВ ТА ВІДЕОТЕХНОЛОГІЙ КСП «ІНЖЕНЕРНІ МЕРЕЖІ»
Я отвечаю за безопасный город, за контрольно-аналитическую диспетчерскую службу по сбору данных по жилому фонду. И за снятие показаний. То есть мы помогаем городу в цифровизации – мы проводим съемы датчиков – показаний приборов учета, света и так далее. То есть мы стараемся вносить цифровое какие-то вещи в то, что давно уже работает. Стараемся автоматизировать.

За майже 13 місяців повномасштабної війни прифронтовий Харків став іншим. Але, ці фахівці «Інженерних мереж» й думки не мають, щоб поїхати з міста. Бо тут, кажуть, їх дім, де спокійно серцю.

ОЛЕКСІЙ АНОХІН НАЧАЛЬНИК ДЕПАРТАМЕНТУ SMART-СЕРВІСІВ ТА ВІДЕОТЕХНОЛОГІЙ КСП «ІНЖЕНЕРНІ МЕРЕЖІ»
Yаверное изменилось только то, что меньшее количество людей в городе, рамного меньше. Потому, что все-таки многие поуезжали и пока ещё не возвращаются. Ну а так видим, что город живет, стараемся этому способствовать.

Після війни спеціалісти «Інженерних мереж» бачать Харків іншим – сучаснішим, але найголовніше, щоб місто більше ніколи не знало війни.

ЗІЯ ІБАДОВ НАЧАЛЬНИК ВІДДІЛУ ЗБОРУ ТА АВТОМАТИЗОВАНОЇ ОБРОБКИ БАЗ ДАНИХ КСП «ІНЖЕНЕРНІ МЕРЕЖІ»
Я завжди знав, що в цьому місті буде тільки все добре. Ніколи не буде проблем. І все, що було пошкоджено російською навалою, то все буде відбудовано ще краще. У нас буде багато ідей, як зробити це місто ще кращим. І це все буде реалізовано.

ОСТАННІ НОВИНИ