Свобода после десяти лет заточения

16.12.2019 13:48   -
Автор:
Близько десяти років без контакту із зовнішнім світом, без належного харчування та у фізичному насиллі. Така доля була у хатніх улюбленців, які потрапили до квартири Оксани. Жінку жодного разу не бачили з собаками на вулиці, через що вони не мали можливість сточувати кігті і тепер це спричиняє біль при хотьбі. Сусіди передають, що постійно чули, як на чотирилапих волають нецензурними словами, а потім жалібні гавкання.  Згодом тварин таки вийшло забрати з цієї домівки.
 
Олена Лаптій головний ветеринарний лікар КП "Центр поводження з тваринами"
 
Тварини ці доставлені в незадовільному стані. Були налякані, не контактні, не йшли до рук. Тварини були виснажені, вони не отримували задовільне харчування. Тварини не оброблялися від –екто та –ендо паразитів, тобто в них були блохи, гельмінти. Вони не отримували достатньої любові від власників. 
 
Сама Оксана, кажуть сусіди, мотивувала свої дії тим, що їй було боляче спостерігати за собаками, яким доводилось жити на вулиці, от і забирала їх до себе.
 
Наталя Макогонова мешканка будинку
 
Я сказала, собака, бегая на улице, найдёт себе пропитание, а у тебя – они голодные.
 
Сумна доля не обійшла стороною й сусідів жінки. Після чотирирічного пекла Наталя мала робити ремонт у своїй квартирі та позбутися стіни, бо все мало просто нестерпний запах.
 
Наталя Макогонова мешканка будинку
 
Это было, конечно, ужасно. Даже не запах, а вонь жуткая. С химическими какими – то средствами, аммиачная. Жутко неприятная. Которая жутко била в нос и от этого начинались головные боли. Ну, прежде всего – это проводка. Это самое такое, потому что я сидела месяцами без света. Я месяцами сидела без света вообще. Сижу на антидепрессантах. 
 
Родичі Оксани вирішили – так не може продовжуватись більше. Сестра жінки звернулася до КП "Центр поводження з тваринами". Працівники центру, керуючись статею Адміністративного кодексу України №89, мали право вилучити тварин за жорстоке поводження з ними. 
 
Ольга Голубєва прес-секретар КП "Центр поводження з тваринами"
 
Сестра как бы описала всю ситуацию, предоставила фото-видео материал, по которому уже было видно, что квартира находится в не очень опрятном виде, то есть это были экскременты, это была моча на полу, по углам комнат. В течении времени это всё просачивалось сквозь бетонные плиты дома и мешало жить соседям. То есть это запах, это антисанитария, тараканы и т.д.
 
Мешканці будинку за адресою Гвардійців-Широнінців 49Г повідомляють, що через неадекватну поведінку сусідки, неодноразово викликали поліцію, яка відправляла її до відповідного закладу. Проте через короткий час жінка опинялася у своїй квартирі та продовжувала тероризувати оточуючих її сусідів. 
 
Наталя Макогонова мешканка будинку
 
Её положили тогда в пятнадцатую. Тогда взывала и мама, и сестра, чтобы помогли положить её в пятнадцатую, потому что вела она себя неадекватно. Ну вот, разбила мне окно. Я даже не поняла из-за чего. 
 
Віра Шевченко мешканка будинку
 
А мама говорить : «А шо я могу сделать? Вона сказала, що я вас ночью повбиваю» 
 
В КП "Центр поводження з тваринами" констатують, що завдяки небайдужності мешканців будинку, собаки тепер матимуть належний догляд та сподіваються. що пухнасті знайдуть свої домівки найближчим часом одразу після одуження.