Свято Чугуєва

14.08.2012 12:01   -
Автор:

Триста сімдесят чотири роки тому була побудована перша фортеця від заснування якої чугуївці відлічують вік свого міста. Другий день народження для Чугуєва – визволення від фашистів.

Дмитро Шенцев народний депутат України

– Эти два праздника, безусловно являются самыми-самыми светлыми. И в эти праздники я хочу, от чистого сердца, поблагодарить и низко поклониться нашим ветеранам.

Квіти до пам’ятника воїнів-визволителів та хвилина мовчання. На честь перемоги над фашистами військове шоу: духовий оркестр виконував марші, спецпідрозділ розвідки крушив цеглу та воював з терористами, льотчики крутили над центральною площею міста фігури вищого пілотажу.

Від часів минулих до сьогодення. Чугуїв – це не тільки історія, а і, місто, що активно розвивається, впевнені його мешканці.

Галина Мінаєва Чугуївський міський голова

– Такого результата, как в этом году и прошлом году – такого не было. И то что мы делаем в этом году ко дню города, это только третья часть того, что мы планировали на этот год. И после праздника у нас работы будут активно продолжены. Мы сейчас планируем зайти на внутриквартальные дороги, мы будем делать замену скамеек возле подъездов, мы будем ставить и теннисные столы, мы планируем и закончить кровли на детских дошкольных учреждениях.

Дмитро Шенцев народний депутат України

– Нам есть с чем идти к людям, есть чему радоваться – нашим успехам, вы видите сегодня идет суета строительная в городе: и дороги ремонтируются, и строительная техника работает. Это говорит о чем? Это говорит о том, что город живет, развивается.

У Чугуєві не тільки будуються дороги та дитячі майданчики, зберігають місцеві мешканці і старовинні ремесла. Ковалі та гончари, майстри з вишивки та плетіння, різьбляри та художники – кожен знайшов, що показати гостям свята. Не залишилися осторонь і письменники – представивши на суд чугуївців книгу літературних нарисів про історію міста. Відзначили на святі не тільки зберігачів старини, а і тих хто щодня робить все, щоб місто і у майбутньому мало чим пишатися. Мешканці вручили найвищу нагороду від Чугуєва і своєму народному депутату.

Молодь Чугуєва, яка ще тільки вчиться приносити користь своєму місту, теж отримала святкові подарунки. Привітати місто приїхав переможець музичного конкурсу Олексій Матіас. А на завершення свята – дискотека та феєрверк.

Андрій Соловйов, Ігор Луханін. «Харьковские Известия»