Святкування дня Перемоги у Комінтернівському районі

10.05.2012 18:14   -
Автор:

Замість строго костюму – фартук, у руках величезна дерев"яна ложка. Депутат міськради Анатолій Денисенко у незвичній ролі кухаря. Польову кашу хоч і готував разом з головою Комінетрнівського району, відповідальність за кінцевий результат поклав повністю на себе.

-С солью всё впорядке.

Почастувати кулеш вишукувалась черга. Першими знімають пробу ветерани. Адже вони як ніхто розуміються на тому, якою має бути справжня фронтова каша. ЇЇ смак пам"ятають ще з часів війни. Щоправда, кажуть, тоді її готували з американськох тушонки і все більше на швидку руку.  

Анатолій Шлепин інвалід Великої Вітчизняної війни

-На фронте некогда было кашу готовить. Консервов набросают перемешают. Конечно, это прекрасная каша сегодня. Тут и мясо, тут и курица, тут всё. 

Харківський міський голова святкує разом з ветеранами, від каші також у захваті.

-Очень вкусная каша.

Інакше і бути не могло, каже, голова району. 15 кілограмів крупи, 40 кілограмів різного виду м"яса і сала, а ще масло та яйця. Втім, запевняє, головний рецепт, полягає навіть не в складі.  

Роман Веприцький голова адміністрації Комінтернівського району

-Очень важно, чтобы это было не просто приготовлено, а искренне и от души. Мы стараемся это делать, потому что мы очень ценим ветеранов и всех харьковчан, которые к нам приходят, поэтому стараемся сделать максимально  вкусную кашу.

Здається що на святкуваня дня Перемоги зібрались всі мешканці Комінтернівського району. Пригощались всі – від мАла до велИка, вітали один одного, танцювали і співали пісні.

Незважаючи на свій поважний вік, заслужені ветерани війни та праці – в строю, і в сьогоднішній мирний час, як то кажуть, на передовій. Їх подвиг та життя, впевнений мер, має стати прикладом для нащадків.  

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Они сегодня рядом с нами, вот они стоят. Это победители, победители фашизма, освободившие мир от нацизма. Мы должны сделать всё, чтобы эти люди чувствовали заботу о себе. 

Анатолій Денисенко депутат Харківської міськради

-Чтобы о вашей победе помнили ваши дети внуки и правнуки и наши правнуки. И эту приемственность поколений мы обеспечим.

А тим, хто не повернувся з фронтів Великої Вітчизняної – дань пам"яті. Алеєю слави переможців пронесли квіти і  поклали їх до пам"ятного знаку.

Анжела Сушко, Євген Дроботов, Харьковские Известия.