Свята прощавай. Харків’яни почали викидати новорічні ялинки

15.01.2013 19:09   -
Автор:

Ігор Бескровний кореспондент

-Новорічні свята прощавайте! Харків"яни почали викидати ялинки. Комунальники кажуть поки це ще не носить масовий характер, але вже за тиждень-два очікують на справжній ялинковий бум!

Перші лісові красуні стали покидати квартири городян вже вчора з вечора. В середньому за добу по місту з кожного двору двірники зібрали близько десятка ялинок. Поки утилізують їх своїми силами. У хід йде дідівська техніка – сокира.

Валентина Кротова начальник філії КП "Харківблагоустрій" Київського району

-Дворники обрубывают, укладывают, чтобы не вывозить. Потому что можно в контейнер положить 2 ёлки и они в контейнер не влезут, поэтому есть топор есть инструмент, которым мы обрубываем и укладываем всё.

Всі порубані двірниками ялинки складають ось в такі восьмикубові контейнери. За статистикою, яку комунальники ведуть з року в рік, за весь післяноворічний період з кожного району міста збирають близько триста кубів дрібно посіченою хвої. Це приблизно по тридцять вісім таких сміттєвих колисок. Далі все везуть на утилізацію. І така робота у комунальників, нехай і у менших масштабах, але чи не до кінця весни. Мовляв, є такі люди, які не поспішають позбавиться від новорічних дерев і у бажанні продовження святкувань, всілякими способами намагаються протримати красуню у себе якомога довше.

Лілія Асон начальник дільниці №9 КП "Харківблагоустрій" Київського району

-Люди пытаются сохранить эти ёлочки, они стоят у них в песках, они их поливают – радость детям, радость взрослым. Поэтому ёлки у нас могут появится и в марте и в феврале. Людям радость, что отвечали – лень выбросить.

Коли ж все-таки сказати "ялинці прощай" харків'яни мають свою власну думку. Нею і діляться.

Олена домогосподарка

-Я смотрю в феврале начинаю выкидывать люди почему-то.

Євген студент

-Люди традиционно и это пошло со времён советского союза, как отметили вот старый новый год. Ну новогодний праздник уже последний, но а дальше я уже считаю, что уже бесполезно.

Сергій студент

-У моей бабушки стоит долго. Ну скоро снимем наверное. До мая месяца как-то стояла.

Олена домогосподарка

-Можно до 18 числа подержать до Крещения, нет смысла по-моему нет смысла уже впринципе. Не ну понятно можно и до мая.

Хоч і до червня, жартують двірники. Та кажуть, головне викидати новорічну красуню цивілізовано – залишивши ялинку біля спецконтейнера, який є в кожному дворі. А не викидати як у добрій італійській традиції все непотрібне з вікон.

Ігор Бескровний, Євген Шинкаренко Харьковские Известия