Свидетельство о рождении ребенка можно получить в роддоме

21.11.2015 13:51   -
Автор:

Це родина Ржемовських. В їхній сім"ї поповнення – кілька днів тому на світ з"явилася друга донечка.

Тетяна Ржемовська породілля

Я родила девочку. Назвали ее Анастасия. С весом 3400, 52 сантиметра. Очаровательная принцеска получилась!

Виписуючи малу додому, батькам вручають перший доньчин офіційний документ – свідоцтво про народження. Завдяки пілотному проекту від Мінюсту та міської влади, свідоцтво можна отримати прямо у пологовому будинку.

Лілія Грицай начальник обласного відділення державної реєстрації актів цивільного стану

Сотрудники органов регистрации актов гражданского состояния приходят сюда, принимают здесь заявления у мамочек. Документы печатаются в отделе, а потом приносятся сюда и вручаются здесь в торжественной обстановке так, как вы видели. Суть этой услуги в том, что не нужно дополнительного времени для того, чтобы где-то стоять в очереди.

Для отримання свідоцтва матері необхідно лише визначитися з іменем маляти, написати за зразком, який є в пологових будинках, відповідну заяву та показати свій паспорт. Присутність батька обов"язкова лише у окремих випадках.

Наталія Когут заступник начальника Головного теруправління юстиції в Харківській області з питань держреєстрації

В том случае, когда ребенок рождается у матери, которая не находится в браке с отцом ребенка, в таком случае необходимо присутствие отца дабы избежать, что мать запишет на постороннего отца своего ребенка. Для этого необходимо его присутствие и чтобы, снова ж таки, чтобы он написал заявление, форма которого на информационных стендах.

Іноді для того, щоб прямо в пологовому будинку оформити свідоцтво про народження для немовляти, необхідна присутність аж трьох осіб.

Наталія Когут заступник начальника Головного теруправління юстиції в Харківській області з питань держреєстрації

Это те случаи, когда ребенок рождается у матери, которая находится в браке с одним человеком, но отцом ребенка является третий человек. Вот в таком случае необходимо присутствие всех троих.

Незалежно від кількості осіб, які хочуть оформити перший документ новонародженого, в усіх випадках послуга, запевняють спеціалісти, безкоштовна. Відтепер її можна отримати в усіх міських пологових будинках та перинатальному центрі.

Євгеній Благовещенський головний лікар Харківського міського пологового будинку № 1

В нашем роддоме появляется от 5 -6 до, бывает, и 20 родов у нас проходит за сутки. На сегодняшний день от начала работы пилотного пректа уже 27 женщин выписались из родильного дома, имея на руках свидетельство о рождении ребенка.

Всього ж по Харкову близько сотні батьків оформила свідоцтво про народження дітей в пологовому будинку. У Мінюсті кажуть: якщо проект користуватиметься попитом, на території Харкова він діятиме на постійній основі.