Суттєвого потепління очікувати не слід

17.12.2012 19:15   -
Автор:

Стовпчик термометру на Харківщині подекуди понижався до позначки в мінус 20-ть. І це, ще не все кажуть синоптики. Найближчі ночі буть майже такі ж морозні і тільки вдень не суттєво теплішатиме. Втім загалом, за прогнозами, холоднеча триватиме до кінця цьогО тижня.

Євгенія Ляшенко завідувач секотору метеопрогнозів ХРЦГМ

-В пределах 10-15 мороза у нас сохранится температура до 24 числа. Мы будем единственное можем иметь, что числа 21-22 у нас начнётся небольшой снег и опять будет происходить усиление восточных ветров.

У місті відкрились 10 пунктів обігріву їх облаштували соціальні служби міста. А ще МНС розгорнуло намети. Поки що їх три біля станцій метро Героїв праці, Пролетарська та імені академіка Барабашова. Зайти туди зігрітися та випити гарячого чаю може будь-хто. Але більш за всіх ці місця опанували безхатьки. Людей, що не мають власного житла, таке помешкання, рятує від лютого морозу.   

Артур безхатченко

-Нормальные отличные условия. Помогаем людям согреться, чтоб всем было хорошо и тепло, чтоб никто не замёрз. Как-то крутимся, выживаем.

Сильні морози таять у собі небезпеку і для любителів зимової рибалки та екстриму. Тих, хто непроти на собІ випробувати міцність криги на водоймищах, рятувальники попереджають, лід, де він вже утворився, ще крихкИй.

Ігор Лупандін помічник начальника ГУ МНС у Харківській області

-Первый лёд, как правило, опасен, он ещё не крепок. А тем более на первый лёд выпал снег.Толщина льда должна быть не менее, чтоб 1 человек мог выйти, 7-10 см.

Крига зміцніє, запевняють фахівці, лише за умов, якщо така погода, як зараз, протримається як мінімум 2 тижні. А за прогнозами гідрометцентру, потепління найближчим часом очікувати і не слід.    

Анжела Сушко кореспондент

-Наприкінці грудня 26-27 числа синоптики обіцяють другу хвилю холоднечі, до мінус 18. Але вже з 28-го грцдня морози підуть на спад. Очікують в середньому 5 градусів нижче нуля і невеликий сніг.

Анжела Сушко, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия.