Суматранские орангутанги осваивают новые апартаменты в “Планете обезьян”

17.07.2019 11:40   -
Автор:
Вони відтепер харків'яни. Офіційно. Все це про пару суматранських орангутанів Жору та Флору. Це перші офіційно завезені в Україну такі примати, уточнюють в Харківському зоопарку. До Першої столиці тварини приїхали із зоопарку Ла Буасьер-дю-Доре, що знаходиться на півночі Франції. Відстань у більш ніж 3 000 кілометрів примати подолали доволі легко. Вже зараз, після проходження карантину, рудоволосі красунчики справляють входини у своїй новій та просторій квартирі. 
 
Жанна Сивуха прес-секретар Харківського зоопарку
 
Сейчас Жора и Флора постепенно адаптируются и осваивают свой новый дом. Из любимого – это гамаки, хотя они все равно пытаются найти укромное местечко, для того, чтобы скрыться от глаз посторонних. Очень интересно то, что и гамаки, и канаты, все это размещено на разной высоте, поэтому наши приматы могут осваивать пространство не только вширь, но и ввысь. 
 
10 річний Жора більш грайливий та активний, додає Жанна Сивуха. А от 29-річна Флора, як справжня леді, більш стримана. Процес адаптації до нових апартаментів займе деякий час, кажуть в зоосаді. Сімон Бребьон, кіпер зоопарку Ла Буасьер-дю-Доре, який є своєрідним хрещеним батьком орангутанів і супроводжує своїх підопічних в таких переїздах, вражений новою локацією під назвою "Планета мавп", що створили у Харківському зоопарку. Особливо доглядач зазначив мобільність конструкцій і розміщення їх на різній висоті.
 
Сімон Бребьон кіпер зоопарку Ла Буасьер-дю-Доре (Франція)
 
Я приємно здивований. Все зроблено на найвищому рівні і для комфорту тварин. Є багато можливостей для збагачення середовища, натуральні матеріали. Мені дуже подобається. Думаю, і моїм підопічним теж. 
 
Та не тількі гарні умови проживання створені для Жори та Флори, додає Кіпер. Також фахівець відзначив якісне годування орангутанів. Що стосується раціону, уточнюють в Харківському зоосаді, то воно п'ятиразове на день. Включає в себе різноманітні овочі і фрукти, а також зелені гілки.
 
Жанна Сивуха прес-секретар Харківського зоопарку
 
Из любимого, это спаржа, стручковая фасоль и привычная нам всем свекла. Что касается взаимодействия Жоры и Флоры друг с другом, видно, что они социальные партнеры, так как они очень активно взаимодействуют друг с другом. Они вместе едят, отдыхают, играют и проявляют друг к другу очень нежные и трепетные чувства.