Судебное заседание по делу ЕЭСУ против Юлии Тимошенко снова перенесли на 15 октября

11.09.2012 22:18   -
Автор:

Ні шляхом відеоконференції, і взагалі ніяк. Восьмий раз Юлія Тимошенко відмовляється брати участь у судовому засіданні. Мотивує стаціонарним лікуванням. Вже традиційно так розпочинається слухання по справі ЄЕСУ. Прокурори ж кажуть, без неї розгляд справи- неможливий.

Вікторія Калита ,державний обвинувач:

-Чинне законодавство не передбачає можливості розпочати судовий розгляд справи по суті без пристуності підсудньої у даному випадку. Рано чи пізно, Тимошенко все-таки доведеться постати перед судом,  яким би чином вона зараз не намагалася затягнути судовий розгляд справи.

Захисники ж Тимошенко взагалі наполягають на тому, щоб розгляд справи призупинили. Обгрунтування все теж – вона не може брати участі в засіданнях через стан здоров"я.

Сергій Власенко ,захисник Ю.Тимошенко:

-Відповідно до закону суддя був зобов"язаний зробити те, про що захист говорив від самого першого судового засідання. А саме зупинити впровадження у справі до виздоровлення Юлії Володимирівни.

У прокурорів же, на рахунок цього- своя думка. Кажуть, сім місяців німецькі лікарі слідкують за станом здоров"я Тимошенко. Вони рекомендували підсудній провести вісім тижнів без стресових ситуацій. Але екс-прем"єрка по десять разів на тиждень влаштовує різні зустрічі. І лише зустріч з суддями вважає за неможливу.

Вікторія Калита, державний обвинувач:

-Чи сторона захисту недочитала закон, чи можливо умисно замовчує те, що зупинення розгляду справи можливо лише при тяжкій хворобі підсудного. А документів будь-яких, чи висновків про те, що у підсудної Тимошенко наявна тяжка хвороба в матеріалах справи немає.

Більше того, каже Вікторія Калита, є висновки судово-медичних експертів, які кажуть, що підсудна може брати участь у судових засіданнях,  сприймати інформацію та відповідати на запитання. Та поки ж, через постійні неявки Тимошенко, і цього разу, суд переніс слухання на п"ятнадцяте жовтня.

А от так, у дев"ятій ранку біля Апеляційного суду збиралися прихильники Тимошенко. Така поява тут білосердешних для харків'ян вже не в новину. Тільки, кажуть, не розуміють, чому ті як справжні патріоти не співають національні пісні, а вдаються до радянського минулого.

Людмила, харків'янка:

-Ну какое отношение имеет горн про революцию, про войну про Россию к БЮТу.

Прихильники леді Ю переконують в протележному, кажуть сурмач підтримує їхній бойовий дух.

прихильниця Юлії Тимошенко:

-За Юлию нашу Владимировну. Дай ей Бог здоровья, счастья и пусть поскорей выходит!

А прихильникам виходити потрібно всім. На пікет. Явку перевіряють на місці – за списком.

-А кого вы обзваниваете? Да абсолютно никого, на работу звоню. А почему список такой большой людей?  Ребята, давайте не будем…

Але як не хотіли, масовість створити так і не вдалося. На цей раз прибічників Тимошенко було менше, ніж у минулі рази. Ті ж хто таки прийшли, виправдовуються, сьогодні присутні лише справжні патріоти своєї країни, такі ж як і їх віп-ув"язненна.

Поліна Дмитрівна, харків'янка:

-Та какая патриотка. Патриотка. Наворовала миллиарды, это то что известно. Она думала, что она королева всего мира и ей дозволено воровать сколько хочеш? Мозги у неё есть? Образованная женщина, она ничего не думала, она думала, что сойдёт ей с рук. 

Марія Федорівна ,харків'янка:

-Ну а кто хочет признать свою вину? Ну кто скажет, что я вор? Никто? Никто, ну вот и всё.

Людмила ,харків'янка:

-Если человек осуждён за махинации финансовые – она виновата, и политика тут не причём.

Наче випадково з"явилася під стінами суду і опозиціонерка Олександра Кужель, яка отримала 22 місце у передвиборчому списку об"єднаної опозиціїї. Мовляв, до третьої ранку не спала – і не про політику думала, а про харків"ян, з якими хотіла поспілкуватись.

-Мне не выборы и не Юля сейчас!  У нас Юля забрала всё… Так подождите, нет подождите (СК) Мадам что вы делаете в Харькове? Вы ж послушайте, не нервничайте!

Та слухати так Кужель ніхто і не забажал. Навіть тварини, які сьогодні несподіванно сповістили своє єдннання з Тимошенко.

Галина, власниця тварини:

Н-у мы же пришли сюда поболеть. А за кого? За Юлию Владимировну. И она болеет (про собаку). Конечно, она же член семьи.

Вболівали прихильники Тимошенко не довго, одразу після закінчення засідання суду розішлися. Як і прийшли, під співи.

Ігор Бескровний, Євгенія Кутнова, Євген Шинкаренко, Сергій Перець Харьковские Известия.