Суд по делу Кернеса. Митинг или гастроли харьковских активистов в Полтаве?

12.09.2015 21:08   -
Автор:

У понеділок в Полтаві відбулось ще одне засідання в справі Кернеса. Та і цього разу харківські активісти відзначились галасом.  Просто під вікнами зали, де тривало засідання суду була гучна музика та традиційні кричалки.  

Горланили активісти і у залі суду. Перед засіданням.

Активісти вже як професійні гастролери. Працюють мітингарі за чітким сценарієм. Під стіни феміди сходяться за пів години до початку суду. З прапорами та апаратурою. Кліткою та чучелами. Облаштовують міні-концертний майданчик. І разом з початком засідання під стінами стартує і сам ДЕНС-мітинг. Та серед мітингарів, які приїхали з Харкова до Полтави пострайкувати, є й такі, які танцівників не зовсім розуміють.

Лідія активістка (Харків)  

Я не можу втямити, що тут відбувається. Як це міліція не може зупинити таке дійство?Це ж вони заважають роботі державної установи. Суд це держава. А це неповага до держави. Шо це таке. Я приїхала сюди, але я не підтримую цей балаган. Я поважаю суд. І суд відбувається, суд працює. Ну а як можна заважати суду. Шо це за таке. Співають, свадьба чи шо!? Я не розумію цього.

Полтавські  активісті теж до танців не долучаються. Спостерігають. Крім того між ними і харківськими мітингарями навіть виникла суперечка.

– Вы со своим городским головой разберитесь. А потом, приходите на митинги. Так, а почему вы приехали к нам и устанавливаете свои правила. Понимаете. Вот этот цирк устроили. Вы и ваша компания приехала не на суд. Вы приехали цирк устраивать. И это позор. А если вы приезжаете, сюда в город, то вы должны адекватно себя вести. А во-вторых, не устраивайте вот эти цирки.

Валентина активістка (Полтава)

Я не підтримую цього цирку. Я в цирку не працювала і працювать не збираюсь. Можливо це робиться спеціально, щоб зірвати суд. Це все політика.

Та музика стає тільки гучнішою. Харківські активісти змініють репертуар. І продовжують співати та кружляти в танцях. До флеш-мобу долучили навіть місцевих школярів.

Жителі сусідніх будинків бідкаються, подібними мітингами ситі вже по горло. Ще трохи, кажуть, і  увірветься терпець.

Катерина Гаврилівна місцева мешканка

Безпокойство нашому кварталу, як кажуть. Шум, музика, оце. Танці. З ранку, до самого вечора.

Анна місцева мешканка

Был детский садик. А сейчас сюда возят. Судят, митинги устраивают. Дети вокруг.  Хотелось бы тишины и покоя. Пусть на месте его судят. Пусть в Киеве. Пожалуйста. Город большой. Пусть там. Почему в Полтаве.
 
Галина гостя Полтави

Я считаю, что человека в инвалидной коляске из другого города в чужой город привозить на суд, мне кажется, это не гуманно . И негуманно все то, что происходит сейчас. Вот это веселье. Я даже не знаю, как это расценить.

Заправляли  цього разу дискотеку простонеба без зупинку чотири години. Засідання перенесли. Мітингарі пообіцяли приїхати ще.