Суд над Тимошенко

19.04.2012 20:01   -
Автор:

Спочатку віп-камера, потім віп-лікування, а теперь і віп-судове засідання. Справу про звинуваченню Тимошенко сьогодні повинні були розглядати у Київському районому суді міста Харкова. Але кількість бажаючих потрапити до зали суду була завелика. Тож засідання перенесли до Апеляційного, що на площі Руднєва. Сюди після спілкування з журналістами прийшли і народні білосердешні обранці, як додому.

-Пустите адвоката! Пустите депутата! У нас есть порядок! Щож це відбувається?

Перша частина судового засідання по справі Тимошенко тривала понад годину. Під час нього попередні заяви зробили чотири прокурори. За їх словами Тимошенко звинувачують у розкраданні  понад 25 мільонів гривень народних грошей. Почувши це захист білосердешної лідерки вирішів зробити відвід прокурора.

Сергій Власенко,  захисник Юлії Тимошенко:

-Прокурор почав говорити про те, що він представляє тут, виявляється, український народ. Мені дуже цікаво, у нього напевно і довіреність є.

Так захисники Тимошенко знов із кримінальної справи стали робити політичну. Як це було і у попередніх судових баталіях у Києві. Та суд залишився на боці закону і відмовив у відводі прокурора.

Вікторія Калита,  державний обвинувач:

-Обвинувачення пред"явлене Юлії Володлимирівні Тимошенко є виключно кримінальне, вона обвинувачується в розкраданні коштів Державного бюджету. І несплаті податків. Будь-якого політичного підтексту прокурора в судовому засіданні, на попереджньому розгляді судової справи не містить.

Вадим Колесніченко, народний депутат України:

-Защита выбрала уклон в более политическую компанию, это первое. Господин Власенко с полной очевидностью продемонстрировал своё нежелание вести диалог на языке закона, он направил свой монолог для того чтобы спровацировать суд, либо прокуратуру на некие неадекватные действия. В этой части и прокурор и судья работали очень проффесионально и не прореагировали на это

Після годинної перерви суд знов почав роботу. Отримавши перше фіаско захисники леді Ю відразу витягли свій другий козир зі своєї колоди. Кажуть, не можливо розглядати справу без самої обвинуваченої. А тій стан здоров"я не дозволяє, потрібно лікування про це самі німецьки лікарі особисто надсилають їм інформацію та навіть з перекладом.

Сергій Власенко,  захисник Юлії Тимошенко:

-По е-мейлу. Ну у нас же 21 сторіччя а не 15. У мене там стоїть I Pad – ви його бачили. Ось тільки що до мене по емейлу надійшов скан оригінальної заяви та переклади

Та які б переклади не були, заяву на розгляд справи без участі самої тимошенко, вона написала сама, рідною мовою. Тому суд і слухатиме кримінальну справу без звинуваченої. Продовження засідання завтра.

Ігор Бескровний, Євген Шинкаренко Харьковские Известия