Сучасний реанімобіль для транспортування новонароджених передано міському перинатальному центру

26.10.2012 22:12   -
Автор:

Реанімобіль для транспортування новонароджених такого класу єдиний не тільки в Харкові – в Україні. Він оснащений найсучаснішим медичним обладнанням.

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення  

-Нового высокого класса и плюс оборудование, которым она наполнена тоже серьёзно прдобрано специалистами, они составляли соответствующие реестры, они выбирали лучшее, лучшее оборудование.

За статистикою, саме на етапі транспортування до лікарні майже вдвічі збільшується ризик крововиливу в мозок і зупинка дихання у дитини. Поява цього автомобілю, упевнені медики,  дозволить уникнути будь-яких ускладнень.

Світлана Коровай головний лікар міського перинатального центру

– Раньше было так, не на аппарате, а на мешке или на руках у врача или медсестры транспортировался этот ребёнок. Довольно часто была такая ситуация, когда у ребёнка могла быть даже остановка дыхания. В этом автомобиле имеется вся самая современная аппаратура.

Обладнання як в реанімації, зазначають фахівці. Під рукою все необхідне для надання меддопомоги немовляті у випадку якихось негараздів.

Ігор Солошенко завідувач відділення реанімації новонароджених

-Аппарат измерения частоты сердечных сокращений, давления. Вот сам аппарат искусственной вентиляции лёгких. Это модель транспортировочная, там особо надёжная от вибрации защита стоит. Здесь находится шприцевой насос.

Кювез на арматизаторах. При необхідності його також можна транспортувати до медзакладу. В салоні автомобіля всі зручності для лікаря, він у повний зріст може вільно пересуватися, тут передбачено освітлення, клімат-контроль та зв'язок з водієм. За такого устаткування реанімобіль здатен доправити новонародженного в будь-який куточок України, і протягом доби забезпечити стаціонарне лікування найвищого класу.

Анжела Сушко, Євген Дроботов, Харьковские Известия.