Сучасні іноваційні труби замість старих зношених – у Харкові тривають ремонтні роботи

02.11.2020 12:55   -
Автор:
Стадіонний проїзд, 23. Переклакладка мережі трубопроводу на завершувальному етапі. Старі чугунні та металеві труби діаметром 150 мм пробули в експлуатації більше п’ятдесяти років.Тож їх замінюють на сучасні, пластикові діаметром 110 мм. 
 
Павло Гладков начальник СВМ Немишлянського району КП «Харківводоканал»
 
Преимущество пластиковых труб заключается в том, что они долговечны, если сталь брать, она рассчитана где-то порядка 15 лет, то пластик – порядка 50 лет. Прочность и долговечность намного выше.
 
На даній дільниці ремонт не можна назвати складним, зазначає спеціаліст "Харківводоканалу". Роботи виконуються на глибині у два з половиною метри. А доводилось працювати у котлованах і більше шести метрів під землею. Залучена одна бригада і три одиниці техніки. Але є своя специфіка у багатьох моментах.
 
Павло Гладков начальник СВМ Немишлянського району КП «Харківводоканал»
 
Для того, чтобы не копать проезжую часть, делаем работы методом санирования трубопровода. То есть, специфика работы: раскапываем, с двух сторон делается два котлована, и с помощью санирования производим перекладку трубопровода.
 
Процес ремонту розрахований на два дні. Наразі основні роботи вже виконані і залишається лише вкласти нову трубу і провести благоустрій території. Всього у Немишлянському районі замінено тисяча шістсот тридцять метрів трубопроводу.