Субсидія не перепризначилась автоматично, як діяти, розповідають у ПФУ (відео)

31.01.2023 14:10   -

Попри те, що перед опалювальним сезоном українцям обіцяли автоматично перепризначити субсидії, деякі українці не змогли отримати допомогу на оплату житлово-комунальних послуг. Що робити у такому випадку – пояснили у Пенсійном фонді. Докладніше дивіться у сюжеті Харьковских известий.

У Пенсійному фонді України по-перше радять звернутися за консультацією до фахівців.

Наприклад, на “гарячу лінію” Контакт-центру Пенсійного фонду України за номерами телефонів:

0-800-503-753;

044-281-08-70;

044-281-08-71.

Також можна звернутися до одного із сервісних центрів головних управлінь Пенсійного фонду України. Там мають допомогти розв’язати подібні питання.

Також у Пенсійному фонді пояснили чому з оформленням субсидій виникли проблеми. Складнощі відчули жителі Харківської області, які тільки почали звертатися за призначенням допомоги.

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

Річ у тім, що виплати призначають за даними “Реєстру застрахованих осіб”. І саме на цьому етапі виникає чимало проблем – більшість звернень не проходить перевірку Реєстру: не збігаються номер паспорта, прізвище або інші дані. Людям доводиться додатково звертатися до Пенсійного фонду для уточнення інформації.

Фахівці назвали складнощі тимчасовими, вони виникають у перехідний період. Також українцям обіцяють, що надалі люди відчують переваги “Реєстру застрахованих осіб”. У ньому міститься зведена вся інформація про заробітні плати, пенсії та інші дані українців.
Відтак громадяни зможуть подаватися на субсидії у будь-якому регіоні, не збираючи додаткові довідки. Це має розв’язати проблему тимчасово переміщених осіб.

ОСТАННІ НОВИНИ