Субсидії. У Мінсоцполітики хочуть перевірити отримувачів держвиплат

19.08.2020 14:57   -
Автор:
У Мінсоцполітики хочуть знову перевіряти отримувачів субсидій. Інспектувати будуть на предмет декларування доходів. Минулого року у міністерстві вивчали доходи малозабезпечених сімей. Зараз у планах провести більш широку перевірку тих, хто отримує субсидії. Зокрема, дані податкової служби. Тож деяких українців можуть позбавити виплат від держави.
 
Микола Шамбір радник міністра соціальної політики України 
 
Будуть припинені виплати тим, хто не подав деякі документи або приховав свої певні доходи чи статки для того, щоб отримати субсидію. Йдеться про припинення виплат або повернення тих сум, які були призначені неправомірно.
 
Мова йде про тих, пояснює радник міністра, хто не мав права на субсидію, але користувався нею. У такому випадку гроші доведеться повернути.  
 
Микола Шамбір радник міністра соціальної політики України 
 
Утім, тут є виключення. Щоб отримати субсидію, треба подати заяву і декларацію про свої доходи до органів соцзахисту. Якщо помилився працівник служби, то з людини нічого не заберуть, бо помилилася не вона. Якщо ж людина не правильно подала документи, то вже справа інша. Якщо людина подає декларацію і забула про доходи – це вже не зовсім правомірна дія. 
 
Переконатися в тому що пільгу не зняли, і на неї можна сподіватися і у наступному сезоні, урядовці пропонують зробити онлайн. Для цього треба зайти на відповідний сайт і ввести свою адресу. Також можна подивитися суми компенсації за весь період нарахування.