Субсидії – лише готівкою

25.06.2020 13:44   -
Автор:
Багато українців вимушені користуватись  субсидією, щоб мати змогу сплатити комунальні послуги. Ця Житлова допомога наразі  надається як в готівковій, так і в безготівковій формі, за бажанням отримувача. Але Кабмін хоче перейти виключно на готівкову форму надання допомоги. Про це йдеться у програмі діяльності уряду, яка зараз знаходиться на розгляді Верховної Ради. В цілому програма передбачає наступні зміни: 
 
Зміни в виплаті субсидії:
 
адресну соціальну допомогу, наприклад малозабезпеченим родинам, будуть надавати лише тим, хто опинився у складних життєвих обставинах;
житлову субсидію будуть отримувати лише готівкою;
українців з малозабезпечених родин будуть стимулювати до пошуку роботи, в тому числі і пропонувати фінансову допомогу для відкриття свого бізнесу.
 
Крім того Кабмін хоче реорганізувати інститут соціального інспектування з метою унеможливлення зловживань при отриманні допомоги від держави. Акцентують урядовці і на тому, що отримувачам пільг слід  очікувати  перевірок. 
 
Міністерство соціальної політики України
 
Це верифікація електронних реєстрів, в яких міститься інформація про пільговиків. І це зовсім не означає, що завтра до вас додому  прийдуть соціальні інспектори і перевірятимуть, як ви живете. Робота буде проводитись на базі інформаційно-аналітичної платформи, на предмет відповідності вимогам надання соціальної допомоги.
 
У держбюджеті на 2020 рік на програму субсидій закладено близько 47 млрд грн. А перевірка одержувачів держдопомоги на оплату комунальних послуг – стандартна процедура, переконує міністерка, яка проводилася як 10 років тому, 5 років, так і зараз. В уряді зазначають, що в результаті вже проведених інспекцій вдалося ліквідувати можливість отримання двох субсидій одним домогосподарством.