Студентів не виселятимуть з гуртожитків примусово – МОН

12.10.2020 13:09   -
Автор:
Сергій Шкарлет в.о. міністра освіти і науки України
 
Запевняю, що ніхто не буде примусово виселяти вас із гуртожитків, і я обов’язково буду наголошувати щодо цієї позиції на засіданнях комісії ТЕБ та НС і Уряду. Хоча саме гуртожитки сьогодні є одним із місць потенційної небезпеки поширення коронавірусу
 
У офіційному документі, що оприлюднило міністерство освіти та науки країни, зазначає Шкарлет, містяться лише рекомендації щодо виїзду студентів із гуртожитків  додому окрім дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, студентів з тимчасово окупованих територій, червоних карантинних зон та інших. Із зобов’язанням адміністрації закладу вищої освіти щодо збереження проживання студента у гуртожитку та з обов’язковим перерахунком сплачених за гуртожиток коштів. Така норма працює у випадку, якщо виїзд був з 15.10.20 до 15.11.20 року.
 
Сергій Шкарлет в.о. міністра освіти і науки України
 
Прошу поставитися до рекомендацій не емоційно. А з урахуванням реалій сьогоднішньої небезпеки поширення пандемії. Ці заходи є виключно превентивними, для зниження ризиків захворюваності, з урахуванням того факту, що у гуртожитках фізично неможливо дотримуватися вимог дистанціювання.