Студенти усіх гуртожитків Дзержинського району змагались у футбольному турніру “Кубок Дружби

12.10.2012 22:57   -
Автор:

Євгенія Кутнова кореспондент

-Протягом двох тижнів півтисячі харківських студентів на футбольному полі доводили, хто краще вміє ганяти шкіряний м"яч. До фіналу увійшли команди економічного університету та академії фізичної культури. Турнір проводиться другий рік поспіль.

Олексій Люлючук- гравець команди економічного вишу. У фіналі хлопцеві так і не вдалось пограти через травму. Тому він серед вболівальників.

Олексій Люлючук гравець

-Было тридцать две команды, игр было меньше. Тут по кубку, одна шестнадцатая, одна восьмая, но так получилось, что в одной четвертой не сложилась чуть игра, травмировался, коленка, сейчас на костылях.

Але головне,- каже хлопець, це підтримка команди. З нею гравцям пощастило. Вболівальники до фінальної гри готувались заздалегідь.

-Мы пришли и верим в наших ребят, ребята в синей форме сегодня победят.

Однак перемогти економічному вишу так і не вдалось. Спортсмени академії фізкультури виграли в них з рахунком чотири один, зайнявши перше місце у традиційному турнірі "Кубок Дружби", який  ініціював народний депутат Валерій Писаренко. Друге місце посіли студенти гуртожитку економічного вишу, третє – політех. Окрім цього визначили кращих футболістів та воротарів. Сергій Пасько найкраще вміє ловити м"ячі. Каже, це вже не перша подібна нагорода. Цей турнір подарував йому ще й нових друзів.

Сергій Пасько кращий воротар турніру "Кубок Дружби"

-Это только плюс, я считаю, чтобы люди занимались спортом и почаще б такие были турниры. Кубок Дружбы, сдружились со всеми на этом турнире.

Наступного року, повідомив Валерій Писаренко, формат турніру буде змінено. Він буде проходити вже не за олімпійською системою.

Валерій Писаренко народний депутат України

-Мы только что стояли обсуждали и решили предварительно, что на следующий год Кубок Дружбы провести в групповом чемпионате, чтобы у вас было больше времени понять друг друга и поиграть.

І незважаючи на результати, -кажуть хлопці та дівчата, перемогла дружба. "Кубок Дружби" об"єднав гуртожитки та виші.

Євгенія Кутнова, Ярослав Кононенко. Харьковские Известия