Сторічний ювілей відзначила Кірток Ксенія Іванівна

25.02.2013 17:51   -
Автор:

В далекі роки Великої Вітчизняної вона трудилася медсестрою в Новосибірському шпиталі. Туди її евакуювали під час окупації Харкова. Після війни жінка повернулася до Першої столиці і до пенсії працювала в дитячому відділенні тринадцятої лікарні. Все це про Ксенію Іванівну. Вона відзначає соті іменини.

Ксенія Кірток іменинниця

-Я трудилась долго и много. Было детей у меня – сто детей у меня было, вот как я трудилась.

Зараз разом з Ксенією Іванівною проживає її син. Він доктор наук та лауреат державної премії в області прикладної техніки. Усіх цих звань, каже чоловік, вдалося досягти завдяки маминій підтримці.

Сергій Шевченко доктор наук, лауреат Державної премії в області прикладної фізики

-Безусловно всегда все материальные и бытовые проблемы решала мама, ну а дальше все работа. Она медсестра, а до революции медсестру называли сестрой милосердия, она по характеру такой человек, для нее самая большая радость – кому -то что-то подарить.

Довгих років  життя іменинниці бажають представники українського парламенту. Від імені Президента України ювілярку привітав Народний депутат Анатолій Денисенко.

Анатолій Денисенко народний депутат України

-Люди, которые являются олицетворением эпохи, они принесли очень много пользы нашему обществу, и в данной ситуации я имел честь передать поздравления от президента Украины. И я уверен в том, что мы будем всячески помогать им в решении насущеных проблем.

Олександра Суфіянова