Стипендии Харьковского городского совета будут получать и ученики частных школ

08.09.2015 17:31   -
Автор:

Найталановитіші школярі і студенти Харкова, переможці Всеукраїнських олімпіад і турнирів, отримують степендії міської ради і степердію міського голови
"Обдарованість". Така щомісячна грошова винагорода, впевнені фахівці, свого роду стимул для відмінного навчання.

Ольга Деменко директор Департаменту освіти

И если раньше у нас было 250 стипендий городского совета, сейчас обращаемся к вам утвердить 264 стипендии, чтобы дети не только из школ коммунальной собственности, но и частных школ были наравне со всеми детьми и получали по заслугам стипендии городского совета.

За словами Ольги Деменко кандидатури на здобуття стипендій міськради вже визначені, а ось ті, що отримуватимуть стипендії міського головии уточнюються, оскільки ще не затверджені списки харківських учнів, номінованих на стипендії Президента України. А ось питання подальшої організації харчування дітей в школах і дитсадках вже вирішено. Як і раніше, у школярів молодших класів будуть безкоштовні сніданки і молоко.

Ольга Деменко директор Департаменту освіти

Харьков единственный город, где первоклассники ежедневно получают молоко гарантированного качества. Ежегодно из городского бюджета выделяются дополнительные средства на увеличение стоимости питания. Почти 46 тысяч детей получают бесплатные завтраки.

Так з першого вересня у зв"язку з подорожченням продуктів, було збільшено вартість харчування у дитячих садках, з 13-ти до 15-ти гривень. Але батькам не потрібно доплачувати 2 гривні, частину цих витрат візьме на себе міський бюджет.