Старый цирк все еще на грани закрытия

26.01.2016 16:15   -
Автор:

Неприємності Старого цирку не закінчуються. Ще восени колектив закладу, де тренуються юні харківські артисти зіштовхнувся із непередбаченими труднощами – через відсутність фінансування цирк залишився без опалення. В закладі влаштували кілька виступів, за допомогою яких зібрали суму, необхідну для покупки системи опалення – майже сто тисяч гривень. Та негаразди одного з найстарших культурних закладів України на цьому не скінчились.

Дмитро Ляпін представник батьківського комітету

Вот у меня на руках приказ. "З 31 грудня 2015 року заборонити викристання засобів обігріву". То есть УФО, обогреватели, все тут указано.

Заборона Державної циркової компанії на встановлення опалення, розповідають члени батьківського комітету, не єдина проблема. Фінансування, як і раніше, немає.

Дмитро Ляпін представник батьківського комітету

Те деньги, которые выделяет государственный бюджет, а частности, Министерство культуры Украины и должны быть направлены на содержание здания, на содержание Старого цирка, изчезают.

Співробітники цирку звернулись до міліції. Реакції нема. Написали листа до Мінкульту – теж саме. Відгукнулись на скаргу тільки в прокуратурі – там розпочали розслідування. В самому ж цирку вважають, що причина всіх негараздів – приміщення цирку. Воно, начебто, знадобилось Цирковій компанії.

Дмитро Лико заступник гендиректора структурного підрозділу ДП "Державна циркова компанія України"

Я разговаривал с сотрудником министерства и мне сказали, что Компания не намерена заниматься детьми. Я говорю "неужели не нужны кадры? подрастающее поколение артистов?". "Эти пускай занимаются другие, нам это не надо".