Старейшему десантнику Харькова вручили орден “Генерал армии Маргелов”

14.02.2018 13:17   -
Автор:
Найстарішому десантникові Харкова вручили орден. Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та виводу військ з Афганістану, 81-річний Борис Муценко отримав почесну відзнаку Орден генерала Маргелова. 
 
Костянтин Курашов начальник управління з питань фізичної культури і спорту
 
Борис Дмитриевич – живая легенда. Он очень активный, даже гиперактивный. Он ходит и подсказывает нам, что нужно сделать. Ну во-первых, это первый главный инженер ХТТУ. Он построил и лыжную базу и водную базу. Т.е. к спорту он имеет непосредственное отношение. Во-вторых, Борис Дмитриевич был инициатором создания Велодома, который мы сейчас реконструируем.
 
Борис Дмитрович родом з Херсону, де займався в юнацтві веслуванням на байдарках. Саме звідти його, як спортсмена, майстра спорту з греблі, забрали на службу в десантні війська. Де він служив в 1956-1959 роках. У 1963 році приїхав до Харкова, закінчив інститут і пішов на роботу. Навіть на пенсії сидіти вдома не може. Бо все його життя – це спорт. 
 
Борис Муценко ветеран Повітряно-десантних військ
 
Занимался спортом. Стремился к жизни. Надо к жизни стремиться, меньше ныть и делом заниматься. Хожу на рукопашный. 81 год мне, там молодёжь одна, но приходится. 
 
До речі, на день ВДВ він планує стрибнути з парашутом у тандемі. Сьогодні напередодні свята, разом Борисом Дмитровичем, ювілейними нагородами та сувенірами були нагороджені і члени громадської організації "Союз десантників Харківщини", що налічує понад 30 000 військових.