Стало відомо коли відновлять рух по Московському проспекті в районі майдану Героїв Небесної Сотні

22.09.2020 13:26   -
Автор:
Фактично центр міста. Московський проспект,- на відрізку  від Червоношкільньої набережної до майдану Героїв Небесної сотні, з весни перекритий для транспорту. Через капітальний ремонт цієї 340-ка метрової ділянки. Зі старту робіт дорожнє полотно повністю зняли і добрались до всіх комунікацій, що пролягають на кількаметровій  глибині. Тривалий час все нагадувало котлован.  
 
Сергій Дорошенко заступник директора Департаменту дорожнього господарства, начальник Управління капітального будівництва  
  
Здесь очень большое переплетение  подземных коммуникаций. Очень много сетей водопровода, связи, электричества, ливневая канализация. И плюс усложняет это все наличие подвижного грунта – нестабильного. Ну, старая часть, возможно когда-то это пойма реки или что-то еще в этом духе, то есть необходимость производит замену грунтов, что значительно усложняет производство работ.
 
Левову частину всіх комунікацій, ремонтники вже переклали. Зараз все засипають ґрунтом та піском. Трамбують спецтехнікою. На деяких об'єктах залишилося замінити водопровідні мережі великого діаметру. Сам же об'єкт, кажуть в профільному департаменті, є дуже складний. 
 
Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови 
 
Муніципалітет поставив собі за мету, щоб один з найдовших проспектів Харкова, – Московський був у належному стані. І це стосується не лише дорожнього та трамвайного полотен, а й всіх комунікації, що пролягають під проїжджою частиною. Відкрити цю ділянку для транспорту, завершивши повну її реконструкцію, ми планували на початку цієї осені. Та під час виконання робіт, нас очікували сюрпризи. Власне, жахливий стан комунікацій, що були виявлені вже в процесі реконструкції і що не були передбачені проектом. Саме це і пригальмувало наші темпи виконання робіт. Оскільки, об'єкти ми реконструюємо не для "галочки", а на десятиліття, тому ми ухвалили рішення про часткове перенесення кінцевих строків здачі робіт, щоб повністю замінити все те, що необхідно. Так, аби вже не повертатись на цей об'єкт, що є однією з головних транспортних артерій Харкова.
 
До кінця жовтня, обіцяють в профільному Департаменті, на цій ділянці планують завершити монтаж всіх мереж. А відтак стануть до трамвайного шляху та облаштування всіх потрібних інженерних деталей, як для пішоходів, так і для електро та автотранспорту. 
 
Сергій Дорошенко заступник директора Департаменту дорожнього господарства, начальник Управління капітального будівництва 
 
В планах на этот год по обустройству дорожного корыта, дорожной одежды, установки борта, у восстановление тротуаров по левую и правую сторону и так же укладка асфальта нижнего слоя и устройство рельс, что позволит к концу года, к ноябрю месяцу , – во второй половине ноября скажем так, обеспечить  проезжаемость на этом участке. На сегодня объезды идут по соседним улицам.
 
Ця ділянка – другий етап реконструкції центральної частини Московського проспекту. Перший відрізок,- від площі Конституції до мосту, що на набережній – капітально відремонтували в 2019-му. Тому, як тільки тут завершать реконструкцію, підрядники перемістяться в бік вулиці Богдана Хмельницького.