Стабільність та якість. В “Інватаксі” за минулий рік обслужили майже п’ять тисяч харків’ян з особливими потребами

20.02.2013 20:25   -
Автор:

-Служба Инватакси, я вас слушаю. Вы хотите подтвердить вашу заявку на 27-ое..9:00, улица Школьная, обратно в 10:30?

Робота диспетчерів служби Інватаксі: з дев'ятої ранку до п'ятої вечора вони приймають заявки на поїздки та координують роботу водіїв. Помічник – спеціальна програма, в ній зібрані усі дані про підопічних: інвалідів першої-другої групи.

Уляна Франковська диспетчер Харківської міської соцально-транспортної служби "Інватаксі"

-С помощью это программы мы ежедневно составляем заявки, и отправляем эти заявки для выполнения на базу Скорой помощи.

-По правилам нашей службы не менее, чем за два дня можно делать заявку. Я смотрю по таблице, если в этот день и время есть окошко, я принимаю эту заявку, фиксирую, и клиент уже накануне, за день до поездки обязан позвонить и подтвердить свою заявку.

На наступний місяць заявки приймають починаючи з останнього понеділка поточного. Машини їздять на виклики з півдев'ятої ранку до п'ятої години вечора. Але в екстрених випадках і пізніше. У роспорядженні служби чотири спеціальні мікроавтобуси.

Анастасія Полякова кореспондент

-Особливе таксі для людей з особливими потребами. Кожна автівка обладнана спеціальним підйомником. За допомогою нього людина на візку може потрапити до салону авто.

Андрій Козовнік водій

-Едем с максимальной осторожностью, соблюдаем правила дорожного движения, вовремя доставляем на объект, там тот же процесс, подъезжаем максимально близко к месту назначения, помогаем разгрузиться, выгрузиться.

Театр, кіно, лікарня. За день один такий автомобіль виконує від п'яти до семи виїздів у різних напрямках по місту. Послуга для інвалідів безоплатна і фінансується з міського бюджету.

Олена Шингарьова віце-президент Харківської міської громадської організації інвалідів «Креавіта»

-Услуга является очень актуальной, потому что мы видим, как за четыре с половиной года изменилась жизнь людей, которые передвигаются на инвалидных креслах, если раньше люди ездили, ну это максимум были больницы, соцучереждения, то сегодня люди выбирают, они уже сами могут планировать свою деятельсноть, они сами могут решать свои вопросы, то есть раньше они пользовались услугами социальных служб, или перекладывали проблемы на плечи родственников, то теперь уровень их социальной активности повысился.

За п'ять років роботи служба Інватаксі зарекомендувала себе як стабільна та якісна, тож не дивно, що кожного місяця до неї звертається все більше людей з особливими потребами. Зареєструватися у базі, та замовити спец транспорт може кожен харків'янин, який потребує допомоги. Для цього треба лише надати документи, що підтверджують інвалідність. Перелік яких розміщено на сайті Інватаксі.

Анастасія Полякова