Справжнє свято і в бібліотеці імені Островського

13.03.2013 18:20   -
Автор:

Більше півстоліття стіни Центральної дитячої бібліотеки імені Островського не бачили ремонту. Тепер її не впізнати: на підлозі – мозаїка, на стінах – шовкові шпалери, а на стелі – кришталеві люстри.

Валентина Івашова директор Централізованої бібліотечної системи Київського району

-Капитальный ремонт был направлен на то, чтобы сделать библиотеку более современной, более стильной. Т.е у нас появились винтажные вещи, у нас появились панно.

Та змінився тут не лише інтер'єр. В бібліотеці тепер використовують нові технології, які притаманні сучасним читальням.

Валентина Івашова  директор Централізованої бібліотечної системи Київського району.

-В 2012 году библиотека выиграла третий раунд программы "Библиомист" выиграли 15 компьютеров. Вы сегодня могли видеть 4 включения по Библиомосту.

Тож бібліотека знов зажила новим життям. З нагоди входин тут влаштували ціле свято.

Ганна Білоус 10 років

-Тут просторно стало и тут можно найти любой ответ в книге или в интернете.

Софія Золотарьова 9 років

-Тут красивые обои. Ну не знаю, тут все очень красиво. Удобно тем, что можно выбрать любую книгу и почитать посидеть, взять домой.

З цією читальнею познайомилася ще минулого року, розповідає народний депутат Ірина Бережна.  Тоді напередодні Всеукраїнського дня бібліотек нардеп підписала з закладом меморандум про співпрацю. Згідно з цим документом вона обіцяла всіляко його підтримувати. Щоб підняти авторитет книги в свідомості кожної людини, Адже, каже Ірина Бережна, книга – це не просто джерело знань. Вона здатна змінити життя кожної людини та вплинути на її майбутнє.

Ірина Бережна народний депутат України

-В одиннадцать лет я прочла "Мастер и Маргариту" Булгакова, Селинждера "Над пропастью во ржи", в 12 лет "Фауст" Гете, и скажу честно, что когда я дошла до трилогии "Желание" Теодора Драйзера, я впервые уже тогда задумалась о карьере политика, т.е наверное можно смело сказать, в чем-то книга преопределила мою судьбу и то, чем в итоге я занимаюсь.

Олександра Суфіянова