Спортивні новини Харкова | 31.03.2023 (відео)

31.03.2023 16:54   -

Харківські бадмінтоністи здобули дві золоті, одну срібну та дві бронзові нагороди на етапі Кубка Європи «Polish Open» серед юніорів не старше сімнадцяти років, який відбувся у місті Сувалки. Переможний дубль оформила п’ятнадцятирічна Анастасія Алимова. В фіналі одиночного розряду п’ята ракетка турніру переграла в українському дербі лідерку «посіву» Марію Корягіну з Миколаєва. Перемога вольова. Першу партію харків’янка програла – одинадцять: двадцять один, у двох наступних проявила характер -21:10, 21:16. Парний титул Алимова виграла разом із ще однією вихованкою Харківського бадмінтонного спортивного клубу Раією Альмалалхой. У титульному поєдинку вони зовні легко здолали німецький дует – 21:6, 21:16. Дві нагороди на польських кортах заробила й Олександра Боцман. «Срібло» – у міксті разом з дніпровцем Федіром Тюріним, «бронзу»- в парній категорії з одноклубницею Дар’єю Кошечкіною. Альмалалха стала третім призером в «одиночці». Загалом українські юніори завоювали на етапі Кубка Європи три золоті, три срібні та чотири бронзові нагороди й виграли медальний залік. Другими стали господарі змагань – поляки, замкнули призову трійку «Polish Open» бадмінтоністи з Німеччини.

Італійський Турін приймав фінал юніорського Кубка Європи з шорт-треку, в якому брали участь і три харківські спортсменки, вихованки міської СДЮСШОР з зимових видів спорту: Катерина та Єлизавета Соловйови і Катерина Моїсеєва. У фінальний сегмент континентальних змагань вони пробилися вперше за підсумками трьох відбіркових етапів, як і ще дев’ять харків’ян, але які не змогли поїхати до Туріну з фінансових причин. Італія – дорога країна. Ближче до п’єдесталу підібралася молодша із сестер Соловйових – Єлизавета. Дванадцятирічна шорт-трекістка фінішувала четвертою на дистанції сімсот сімдесят сім метрів у віковій категорії “Д”. Від бронзової медалі її відокремили всього вісімнадцять тисячних секунди. У забігах на п’ятсот і тисячу метрів Єлизавета показала восьмий та п’ятнадцятий результати відповідно. Катерина Моїсеєва найкраще проявила себе на дистанції тисяча метрів. Вона стала дванадцятою. Майстер спорту України Катерина Соловйова виступала у старшій категорії “С” та на “півторашці” посіла дев’яте місце. П’ятсот і тисячу метрів чотирнадцятирічна харків’янка пробігла з дванадцятим часом. Старший тренер збірної області Віталій Сівак залишився задоволеним дебютним виступом своїх підопічних у фіналі Кубка Європи з шорт-треку серед юніорів.

Президента та головного тренера карате клубу “Вагр” Рудика Сагрунова порадував Микита Юрченко. Дебютуючи на міжнародних змаганнях, юний харків’янин став у Франції переможцем чотирнадцятого Відкритого чемпіонату Орлеана у віковій групі: “одинадцять-дванадцять років”. Микита змагався за нагороди у ваговій категорії до 40 кілограмів, у якій виступали 36 учасників. Турнірний шлях вийшов довгим, але Юрченко, не звертаючи уваги на суперників, їхній рівень, а також глядацьку та тренерську підтримку, пройшов його на одному подиху. На шляху до фіналу він побив трьох французьких каратистів та англійця, у вирішальному поєдинку здолав ще одного місцевого фаворита та удостоївся золотої медалі “Орлеан опен” зі спортивного карате WKF. Це перший успіх Микити Юрченко на міжнародному рівні – тому особливо дорогий.

Для харківських сумоїстів успішною виявилася поїздка до Луцька на чемпіонат України серед дорослих та молоді у вікових категоріях U21 та U23. Молоді спортсмени здобули вісім ліцензій на чемпіонат Європи, який пройде у квітні в польському Кельці, дорослі здобули на луцькому дохьо п’ятнадцять нагород, у тому числі шість золотих. Чотири – в особистих змаганнях. Олена НікІтинська та Тетяна Караченко були першими у категоріях до шістдесяти п’яти та сімдесяти трьох кілограмів відповідно. У чоловічих баталіях високий авторитет харківського сумо підтримали студент Державного Біотехнологічного університету, заслужений майстер спорту Демід Караченко та Олександр Примаченко. Підшефний Костянтина Ананченко, Антона Чуєва та завідувача кафедри фізичного виховання та спорту Біотехнологічного університету Леоніда Гриня піднявся на вищу сходинку п’єдесталу у вазі до 85 кілограмів, Примаченко переміг у категорії до 92 кілограмів. Два “золота” харків’яни виграли у чоловічому та жіночому командних турнірах. Луцький чемпіонат країни був одним із етапів відбору на чемпіонат світу у Токіо.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Харківське самбо має багату історію великих перемог та чемпіонів. Але традиції не можна успадкувати. Рівняючись на спортсменів попередніх поколінь, їх можна лише завоювати. Напевно, і комусь із переможців та призерів чемпіонату України серед кадетів вдасться при правильному ставленні до справи підкорити світові та європейські вершини. Але це справа майбутнього, а поки що харків’яни показали себе з кращого боку у Тернополі, вигравши дві золоті, три срібні та три бронзові медалі. Переможцями кадетського чемпіонату країни стали Олександр Мазур та Денис Танцюра. Їм не було рівних у категоріях до п’ятдесяти восьми та шістдесяти чотирьох кілограмів відповідно. Мазур здолав у фінальному “дербі” Богдана Остапенка, Танцюра-Артема Кисельова з Миколаївської області. Ще два “срібла” харківській команді принесли Данило Вінтоняк та Софія Мерзлякова. Сергій Авходєєв, Олег Ревенков та Владислав МарЮхніч відборолися на “бронзу”. Це головні герої. Але перемоги та нагороди- це спільна праця спортсменів та тренерів. Харківських кадетів до чемпіонату України готували Антон Логачов, Валерій Мінаєв, В’ячеслав Блудов, Олександр Бакшенєв, Дмитро Євдошенко, Євген Швачко, Ірина Оглі та Сергій Пасічний. У загальнокомандному заліку трійку призерів склали збірні Сумської, Одеської та Вінницької областей.

ОСТАННІ НОВИНИ