Спортивні новини Харкова | 30.08.2022 (відео)

30.08.2022 19:50   -

Харків’янин Валентин Кабашний здобув дві нагороди на юніорському чемпіонаті світу з велоспорту на треку, що відбувся у Тель-Авіві. Учень Андрія Дубініна став у столиці Ізраїлю срібним та бронзовим призером планетарної першості. «Срібло» у гонці медісоні харківський «трековик» розділив із львівським спортсменом Данилом Яковлєвим. Заробивши на проміжних фінішах двадцять п’ять очок, український дует випередив “бронзових” німців Бруно Кесслера та Яспера Шредера на чотири бали, чехам Мілану Кадлецу та Радовану Штеку поступилися дев’ятьма. Ну, а свою першу в кар’єрі нагороду чемпіонату планети Кабашний виборов особистими зусиллями в груповій гонці за очками, яка зібрала двадцять чотири учасники.

Серйозну конкуренцію у боротьбі за “бронзу” йому склав новозеландець Льюїс Джонстон. Скласти, то склав, але встояти перед натиском і завидним тактичним вишколом харківського велосипедиста не зміг, програв шість очок і залишився з “дерев’яною” медаллю. Кабашний “заїхав” на третю сходинку п’єдесталу, вище розташувалися німецький чемпіон Бруно Кесслер та італієць Даріо-Ігор Баллетта, які отримали золоту та срібну нагороди відповідно. Але це ще не все. Медальний “дубль” став Валентину Кабашному приємним подарунком на його вісімнадцятий день народження. Ще один харківський учасник тель-авівського чемпіонату світу серед юніорів Данило Кириченко показав чотирнадцятий результат в індивідуальному спринті.

Юніорська збірна України з бадмінтону з сімома харків’янами Поліною Бугровою, Софією Лавровою, Євгенією Кантемир, Яною Собко, Варварою Фроловою, Євгеном Столовим та Олексієм Тітовим у складі стала бронзовим призером командного чемпіонату Європи, який проходив у Белграді. На груповому етапі українці здобули максимальні три перемоги. Команди Румунії та Хорватії розгромили “всуху” – п’ять: нуль, угорських юніорів – чотири: один. У чвертьфіналі українські бадмінтоністи не залишили шансів Німеччини – три: нуль. Два бали українцям у цьому матчі принесла Бугрова. Вихованка Харківського бадмінтонного спортивного клубу здолала Антонію Шаллер – двадцять один: дев’ять, двадцять один: вісімнадцять, а у парній категорії разом зі своєю одноклубницею Фроловою дотиснули суперниць у вирішальній третій партії з перевагою у три очки.

Дорогу до фіналу української збірної перегородила Данія. Майбутні чемпіони були сильнішими з рахунком-три: один. Єдину перемогу здобула Бугрова. На п’єдестал командного Євро українські юніори піднялися вперше за десять років. Готували харківських бадмінтоністів до континентального турніру старший тренер юніорської збірної країни Ганна Крючкова та їхні особисті наставники – Михайло Стерін, Олена Прус та Наталія Головкіна.

Збірна України з волейболу, за яку виступають десять екс-гравців харківських клубів “Локомотив” та “Юракадемія”, провела на чемпіонаті світу у Польщі два матчі. У стартовому – зазнала сухої поразки від сербів, у другому турі групового етапу перемогла в трьох партіях Туніс -двадцять п’ять: двадцять один, двадцять п’ять: дев’ятнадцять, двадцять п’ять: п’ятнадцять. Олег Плотницький набрав п’ятнадцять очок, Максим Дрозд, Юрій Семенюк та Василь Тупчий – по одинадцять.

Після двох турів у групі А із двома перемогами лідирує Сербія, українські волейболісти ділять друге-третє місця з Тунісом. У середу підопічні Угіса Крастіньша зіграють із аутсайдером квартету, збірною Пуерто-Ріко.

У Сараєво завершився чемпіонат світу з дзюдо у віковій категорії: “вісімнадцять років” – харків’янин, першокурсник Національного юридичного університету Назар Вісков посів у складі кадетської збірної України п’яте місце у змішаному командному турнірі “стінка на стінку”. Українці, як лідери “посіву”, розпочали боротьбу з однією четвертою фіналу. Почали впевнено. Принаймні сильну збірну Узбекистану вони прибрали з татами достроково -чотири: один. У півфіналі Віскову та компанії протистояв Азербайджан. Суперники виявилися гідними один одного та виграли по три зустрічі.

У додатковому поєдинку, який визначався жеребкуванням, сімнадцятирічний харківський дзюдоїст вдруге зійшовся з бронзовим призером особистих змагань Нізамі Імрановим і за не зовсім справедливого суддівства поступився йому вдруге. У битві за “бронзу” українські кадети з’ясовували стосунки із турецькою командою. Вісков свого опонента переміг, але збірна поступилася-три: чотири і посіла в підсумку п’яте місце. Виграли командний мікст французи, срібло у збірної Азербайджану, бронзові медалі чемпіонату світу U18 дісталися дзюдоїстам із Туреччини та Узбекистану. В особистому турнірі українські юнаки та дівчата здобули чотири нагороди -“золото” та три “бронзи”.