Спортивні новини Харкова | 28.03.2023

28.03.2023 19:24   -

Харківська велосипедистка Марія Сухопалова виступила у сербському місті Нови Сад на трьох поспіль міжнародних рейтингових гонках з маунтинбайку і тричі «заїхала» на п’єдестал. Вісімнадцятирічна вихованка Харківського фахового коледжу спорту здобула дві срібні та одну бронзову нагороди. Другий результат вона показала в жіночій гонці третьої категорії – олімпійському крос-кантрі на короткому колі та першої категорії – класичному олімпійському крос-кантрі. Обидва рази перемогу одержала італійка Єва Лехнер. Сухопалова відстала на дев’ять та одинадцять секунд відповідно. Третьою в обох дисциплінах фінішувала Аліна Саркулова з Казахстану, яка програла харків’янці дев’ять та дві секунди. Ще в одній гонці першої категорії – крос-кантрі Сухопалова стала бронзовим призером. Три призових місця поспіль додали Марії сімдесят шість рейтингових балів. У чоловічих виступах харків’яни Олександр Коняєв та Віктор Водолога краще проявили себе в крос-кантрі на короткому колі, посівши чотирнадцяте та двадцяте місця відповідно. Загалом у Нови Саді змагалися представники одинадцяти країн.

Юнацька збірна Харкова з боксу, складена зі спортсменів не старше шістнадцяти років, виграла у Польщі міжнародну матчеву зустріч на Кубок мерів міст-побратимів. Харків’яни перемогли команду Познані – сім: три. Особливо на місцевому рингу відзначився вихованець КДЮСШ “Схід” Микита Давидьянц, який боксував у ваговій категорії до п’ятдесяти чотирьох кілограмів. Учень Сергія Верходанова, Микити Пташко та Вероніки Шакшуй виграв бій достроково у другому раунді. В нагороду за блискучий бокс Давидьянц був визнаний кращим боксером турніру. Його одноклубник Максим Гусєв здобув перемогу у напівлегкій вазі, підопічний тренера КДЮСШ “ХТЗ” Олексія Солодовнікова – Кирило Бондаренко – у категорії до сімдесяти кілограмів. Матчева зустріч відбулася під патронатом Харківського міського голови Ігоря Терехова.

У жіночому чемпіонаті Швейцарії з футболу в четвертій лізі стартував фінальний етап. “Віпкінген-2 – Житлобуд-1” (U21) зустрічався з ФК “Шлірен-3” в гостях. Це був центральний поєдинок першого туру – обидві команди є претендентами на призові місця. Дебют краще розіграли харків’янки. На вісімнадцятій хвилині Валерія Тюхтій відкрила рахунок. Місцеві футболістки проявили впертість і на сороковій хвилині відновили рівновагу. Але тішилися вони не довго. Перед самою перервою Ольга Войтенко повернула перевагу харківській команді. У другій половині дівчата Ганни Покус та Єлизавети Костюченкової не втрати своє багатство. Навпаки. За дві хвилини до фінального свистка м’яч забила Ганна Давиденко та остаточно оформила виїзну перемогу – три: один. Другого квітня “Віпкінген-2- Житлобуд-1” зіграє на своєму полі з “Відіконом”, який у стартовому турі також взяв три очки.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Харківські силачі феєрили на чемпіонаті України з класичного жиму лежачи, який приймав Кам’янець-Пдільський. В елітному турнірі вони здобули чотири золоті та дві бронзові медалі. Галерею переможців відкрив майстер спорту України міжнародного класу, багаторазовий чемпіон світу та Європи серед ветеранів, заслужений тренер країни Олександр Чернишов. Президент обласної федерації пауерліфтингу виграв змагання у ваговій категорії до шістдесяти шести кілограмів. Він посів перше місце з результатом – сто сорок кіло. Компанію на п’єдесталі Олександру Чернишову склав його син-Сергій, який зафіксував сто двадцять сім із половиною кілограмів та удостоївся бронзової медалі. Чемпіон світу та Європи, екс-рекордсмен планети Володимир Цатурян, очікувано переміг у вазі до вісімдесяти трьох кілограмів. Зробив це спокійно, без надриву. Як і належить лідеру, взявши двісті п’ять кілограмів. Суперники програли багато. Найближчий – сорок кілограмів. У абсолютній першості Цатурян став другим. Назар Чечотка заробив “бронзу” у категорії до п’ятдесяти дев’яти кілограмів. Майстер спорту України міжнародного класу Тетяна Біла та Тетяна Шавідзе були першими у вагових категоріях до сорока семи та сімдесяти шести кілограмів відповідно. У загальнокомандному заліку чоловіча збірна області посіла друге місце, жіноча-третє. Юніори здобули перемогу, а шляхом особистих зусиль зібрали повний комплект нагород. Максим Скрипкін став чемпіоном, Чечетка-срібним призером, Олег Чеботаєв-бронзовим. П’ятнадцятирічний дебютант юнацького чемпіонату України Олександр Пономаренко виборов “золото” у вазі до шістдесяти шести кілограмів. Вихованець Олександра Чернишова та Марії Єрмоленко очолив підсумковий протокол із результатом-сто двадцять п’ять кілограмів. Головну конкуренцію Пономаренко склав Олег Кушнерьов із Сумської області, але зрештою він відстав на два з половиною кіло. Родіон Воронін, якого до чемпіонату країни (U18) готували заслужений тренер України Віктор Карпенко та Артем Житницький, посів друге місце у категорії до вісімдесяти трьох кілограмів.

«Юракадемія» не змогла вийти до фіналу волейбольної Суперліги України. У півфінальній серії до двох перемог харків’яни двічі поступилися в Чернівцях «Епіцентру-Подоляни» з Хмельницької області. Обидва поєдинки вони програли з «сухим» рахунком. В першому матчі суперники провели стартовий сет на рівних, але у грі на «більше-менше» майстерність і вдача були на боці «подолян»- двадцять шість: двадцять чотири. Надалі «Епіцентр-Подоляни» контролював хід подій, завершив другу партію з перевагою в три очки, третю – з різницею в дванадцять пунктів. За схожим сценарієм розвивалися події й у другій зустрічі. Програвши першу партію на «більше-менше», підопічні Сергія Коваленко два послідующих сети віддали практично без боротьби – п’ятнадцять: двадцять п’ять, двадцять: двадцять п’ять. Найрезультативнішим гравцем повторного поєдинку став капітан «Юракадемії» Віталій Сухінін, який заробив шістнадцять ігрових очок. Боротьба за нагороди для «юристів» ще не закінчена. У протистоянні за «бронзу» вони зійдуться з житомирським «Житичі-Полісся» у середні квітня. Чемпіонський титул розіграють «Епіцентр-Подоляни» та дніпровський «Прометей».

ОСТАННІ НОВИНИ