Спортивні новини Харкова | 27.01.2023

27.01.2023 18:00   -

Володимир Кочанов став чемпіоном України з вільної боротьби у віковій категорії: “23 роки”, що відбувся в Ужгороді. Студент Харківського Національного університету імені Каразіна був першим у вазі до ста двадцяти п’яти кілограмів. У перших двох сутичках він достроково прибрав із килима Володимира Дяченка з Івано-Франківська та хмельницького спортсмена Юрія Кожухаря, у півфіналі за п’ятдесят сім секунд “приклав” полтавця Арсена Позояна. У фінальному поєдинку підопічний заслуженого тренера України Миколи Чинцова та Святослава Хоменка зустрічався з борцем зі Львова Данилом Стасюком і стартовий період виграв із мінімальним рахунком. Після перерви Кочанов заробив ще два бали, але суперник не здався і незабаром відповів тим самим. В кінці харківський борець отримав від суддів один бал за відхилений челендж і все. Чотири: два – Володимир Кочанов – чемпіон! Руслан Соловей зупинився за крок від титулу у вазі до п’ятдесяти п’яти кілограмів. У головній битві він програв киянину Владу Абрамову. Олександр Євсєєнко удостоївся бронзової медалі у категорії до шістдесяти п’яти кілограмів.

Харківські лідери національної збірної України з греко-римської боротьби зібрали повний комплект нагород на “Гран-Прі Франції” у Ніцці. “Золото” виборов Ярослав Фільчаков, який одержав перемогу у вазі до вісімдесяти двох кілограмів. Андрій Кулик став срібним призером у категорії до сімдесяти двох кілограмів. У надважкій вазі Михайло Вишнівецький “відборовся” на “бронзу”. У змаганнях брали участь п’ятнадцять українських “класиків” й усі завоювали медалі.

Інше французьке місто – Лілль приймало міжнародний турнір з дзюдо “Метрополь Мастерс”, в якому за медалі боролися четверо українських ветеранів татамі. Змагалися гідно, а піднятися на вищий щабель п’єдесталу вдалося харків’янину Денису Стеценку. Він виступав у вазі до дев’яноста кілограмів і переміг у віковій категорії: “сорок- сорок чотири роки”. Минулого сезону Стеценко став чемпіоном світу серед ветеранів.

У продовжені “Спортивних новин” – сюжет із Цюріха, де відбувся третій турнір пам’яті віце-президента Жіночого футбольного клубу “Житлобуд-1” Анатолія Харченка. В одноденних баталіях у форматі: “чотири на чотири” брали участь шість команд, розбитих на дві групи. По дві кращі з кожного тріо вийшли до півфіналу, у матчі за перше місце зійшлися “Віпкінген- Житлобуд-1- Вінтертур” та “Віпкінген- Житлобуд-1”. Основний час завершився нульовою нічиєю, пенальті принесли перемогу команді “Віпкінген-Житлобуд-1”, за яку грали Дар’я Патрікеєва, Ольга Войтенко, Ганна Давиденко та Ангеліна Казмірчук. Срібними призерами стали Катерина Бабенко, Вікторія Плечищева, Олександра Літус і Катерина Сніжко. Два попередні “Меморіали Анатолія Харченка” проходили у Харкові, нинішній – був організований за підтримки Харківської обласної асоціації футболу, ЖФК “Віпкінген” (Цюрих) та тресту “Житлобуд-1”.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Другий розіграш Кубка героїв Харкова з футзалу зібрав у трьох лігах дев’ятнадцять команд. У Вищому дивізіоні -п’ять учасників, вони провели різну кількість матчів, а краще стартували “Хладотехніка”, “Березівка” та “Маестро”, які здобули по три перемоги. Причому “Березівка” набрала шість очок в один ігровий день. Спочатку підшефні Руслана Щербака обіграли команду Головного управління національної поліції -шість: три, а потім розгромили “Рост” з перевагою у шість м’ячів – вісім: два. Двічі у цих матчах відзначився Артур Морохія. “Хладотехніка” не залишила шансів “Маестро” – шість: один. Першу лігу очолює “Водоканал”, у другій-з чотирнадцятьма очками лідирує “ВіЯр”, який у шостому турі здолав “Еверест-98” з мінімальною перевагою – два: один. На два бали відстають “Авангард” (Мерефа) та Південна залізниця. У звітному турі вони одержали переконливі перемоги. “Авангард” “відвантажив” дванадцять “сухих” м’ячів команді зі специфічною назвою “Лазня”, “залізничники” розбили “Світло Шахтаря” з рахунком -вісім: нуль.

ОСТАННІ НОВИНИ