Спортивні новини Харкова | 24.03.2023

24.03.2023 16:15   -

На другому етапі Кубка Націй з велоспорту на треку у Каїрі виступали четверо харківських учасників. А краще з них себе проявила Алла Білецька. У жіночому кейрині дев’ятнадцятирічна підопічна заслуженого тренера України Сергія Теліцина та Сергія Трофімова, подолавши два раунди, дійшла до півфіналу. Білецька мала шанси посперечатися й за медалі, але в півфіналі показала четвертий результат – до фіналу вишли три кращі спортсменки. У втішному заїзді за сьоме-дванадцяте місця харків’янка стала п’ятою. У підсумковому протоколі вона розташувалася на одинадцятій позиції і заробила триста двадцять вісім рейтингових очок. У кваліфікації жіночого спринту Білецька показала шістнадцятий результат з сорока учасниць. Проте в одній / шістнадцятій фіналу віце-чемпіонка світу серед юніорок поступилася шістдесят дві тисячних секунди бельгійці Нікі ДегрЕндел і в друге коло не потрапила. В генеральній класифікації жіночого спринту єгипетського етапу Білецька зайняла двадцяте місце, яке принесло їй ще сто сорок чотири залікових бали. Харківські «динамівці» Владислав Денисенко, Богдан Данильчук та Данило Кириченко стали вісімнадцятими в командному спринті. В індивідуальних дисциплінах вони в залікову зону не потрапили. Перемогу в медальному заліку другого етапу Кубка Націй здобули французькі «трековики», які виграли вісім нагород, з них три золоті. Друге місце посіла збірна Великої Британії, замкнула призову трійку команда Голландії. Заключний етап Кубка Націй відбудеться наприкінці квітня у канадському Мілтоні.

Від зміни місця результат не змінюється. Чемпіонат України з шорт-треку, який приймало польське місто Ополе, пройшов під знаком традиційного протистояння харківських та київських спортсменів. Як на окремих дистанціях, так і в естафетах. У чоловічих баталіях харків’янин Данило Федоренко шляхом власних зусиль зібрав повний комплект нагород. Чвертьфіналіст недавнього чемпіонату світу виграв спринт на п’ятсот метрів, став срібним призером на півторашці, бронзовим – у фінальному забігу на тисячу метрів. Ще одне “золото” Федоренко здобув в естафеті, де разом із ним перемогу “кували” Данило Бергін, Ростислав Леонтенко та Владислав Немиро. Дворазовою чемпіонкою країни стала і Мирослава Селюкова. Вона “озолотилася” на дистанції тисяча метрів та у жіночій естафеті у складі першої збірної Харківської області з Тетяною Зарванською, Світланою Репецькою та Марією Долгополовою. Також Селюкова виконала на польському льоду норматив майстра спорту України. У змішаній естафеті Федоренко, Бергін, Репецька та Селюкова посіли друге місце. Репецька взяла два особисті “срібла” у забігах на п’ятсот і тисячу п’ятсот метрів. Загалом харківські шорт-трекісти, очолювані старшим тренером збірної області Віталієм Сіваком, здобули на чемпіонаті України серед дорослих чотири золоті, шість срібних та п’ять бронзових нагород.

Вихованці клубу “Вагр” Олександр та Сюзанна Сагрунови відзначилися на міжнародному турнірі “Відкритий чемпіонат Варшави” з карате WKF. Рівняючись на свого батька та тренера Рудика Сагрунова, вони зробили переможний “дубль” у куміте. Олександр піднявся на вищу сходинку п’єдесталу у віковій категорії: “10-11 років”. Він виступав у вазі до сорока кілограмів та на шляху до фіналу виграв три поєдинки. Хазяїна татамі Антона Скибіжа здолав з мінімальним рахунком, українських каратистів Микиту Березовського та Лева Білого – за рішенням суддів (хантей). Фінальний поєдинок, у якому одинадцятирічний харків’янин зустрічався із ще одним своїм земляком – Данилом Ільченком, вийшов видовищним та цікавим. Суперники показали хороший рівень, але Олександр Сагрунов проявив себе сильніше, набравши на чотири бали більше – сім: три. Його сестра – Сюзанна виграла “Варшава опен” у віковій групі: “8-9 років” у вазі понад двадцять сім кілограмів, в якому за нагороди змагалися дванадцять учасниць. Турнірна інтрига була простою: для того, щоб здобути чемпіонський титул, треба було одержати чотири перемоги. Харківська каратистка розпочала змагання впевнено та у стартовому бою не залишила шансів польській спортсменці Яні Антюх – 4:0. У другому колі Сагрунова перемогла Евеліну Журову з Латвії з рахунком – 2:0, у півфіналі здолала місцеву фаворитку Калину Кубацьку по хантей. У битві за “золото” їй протистояла українка Марія Левченко. Результат фіналу вирішив один бал. Сюзанна Сагрунова – переможниця Відкритого чемпіонату Варшави з карате WKF. Ось така спортивна родина.

У центральному матчі третього туру четвертого етапу футзального чемпіонату України в Екстра-лізі МСК “Харків” приймав у Сумах другу команду групи “Захід” – “Ураган” з Івано-Франківська. Події на майданчику стрімко розвивалися. До середини першого тайму суперники провели три голи. На шостій хвилині двічі відзначилися гості, на десятій – Едуард Нагорний скоротив відставання. Відразу після перерви івано-франківці збільшили перевагу до трьох м’ячів – чотири: один. Але даремно “Ураган” чекав на капітуляцію від харківської команди. “Містяни” показали характер і в час, що залишився до фінальної сирени, Вадим Корженко, Юрій Сагайдачний і граючий головний тренер МСК “Харків Денис Овсянніков привели матч у нічийну гавань – чотири: чотири. У групі “Центр” харків’яни із тридцятьма чотирма очками посідають друге місце. Вище розташований київський “ХІТ”, який має на п’ятнадцять турнірних балів більше, третім слідує ще один столичний клуб “Класт”, в активі якого тридцять два пункти.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Нові завдання потребують нових рішень. Юні харківські спортсмени та їхні однолітки з інших міст України мають намір встановити наприкінці травня національний рекорд у категорії “Естафета віджимань”. І чим ближче цей відповідальний момент, тим більшого значення набувають психологія, контрольні змагання та постійна спільна робота спортсменів з тренерами Миколою Хом’яковим та Оленою Приваловою, яка є організатором проекту “Незламні діти війни”. Березневий етап онлайн-змагань у наймолодшій віковій групі: “шість-вісім років” виграв Данило Карякін, який віджався за три хвилини вісімдесят чотири рази. Арсеній Бочарников, повторивши січневий успіх, переміг у категорії: “дев’ять-одинадцять років”. Роман Пєтков показав абсолютно кращий результат – сто два віджимання і посів перше місце в категорії: “дванадцять років плюс”. Компанію у трійці призерів йому склали Всеволод Привалов та Софія Карякіна. Василиса Петля, Семен Семененко та Бочарніков, очоливши рейтинг за підсумками шести тижнів, удостоїлися грошових призів.

ОСТАННІ НОВИНИ