Спортивні новини Харкова | 24.01.2023

24.01.2023 18:39   -

Харківські «трековики» здобули три срібні та дві бронзові нагороди на міжнародних рейтингових змаганнях другої категорії, які відбулися в литовському Паневежисі. Три з них виборола дев’ятнадцятирічна вихованка Харківського фахового коледжу спорту Алла Білецька. Підопічна Сергія Теліцина та Сергія Трофимова стала срібною призеркою в кейрині та гіті на п’ятсот метрів з місця. Півкілометра вона подолала з новим особистим рекордом – тридцять чотири та п’ятсот тридцять чотири тисячних секунди. Переможниці жіночого гіту, місцевій велосипедистці Мігель Лендел, Білецька поступилася вісімдесят дві сотих. Бельгійку Зойе Волфс, яка показала третій результат, харків’янка випередила майже на три с половиною секунди. Бронзовою призеркою Білецька стала в індивідуальному спринті. Ще одну срібну нагороду українській збірній приніс Богдан Данильчук, який посів друге місце в чоловічому гіті на тисячу метрів. Владислав Денисенко виступив на «бронзу» в кейрині. Ще троє харківських учасників – Михайло-Ярослав Дудко, Валентин Кабашний та Данило Кириченко відзначились потраплянням до ТОП-10 у кількох дисциплінах, а ближче до п’єдесталу з них був Дудко, який став четвертим в гіті на тисячу метрів. Загалом велосипедисти збірної України здобули в Паневежесі одну золоту, чотири срібні та чотири бронзові нагороди. Перемогу одержала Ксенія Федотова з Миколаєва, яка була поза конкуренцією в гонці на вибуття.

Андрій Зимнох пробився до другого кола одиночного та парного розрядів юнацького Відкритого чемпіонату Австралії, який триває у Мельбурні. Шляхом особистих зусиль сімнадцятирічний харків’янин здолав місцевого тенісиста Хайдена Джонса, посіяного на домашньому харді під дванадцятим номером-шість: один, шість: сім, сім: шість. У парній категорії Зимнох подолав стартовий бар’єр разом із словенцем Міхалом Крайчі. Вони змусили скласти ракетки шведсько-швейцарський тандем: Себастьян Ерікссон-Патрік Шен у двох сетах: шість: чотири, шість: два.

У футзальній Екстралізі стартував третій етап. В головному поєдинку першого туру зустрічалися столичний ХІТ та МСК “Харків” – відповідно лідер та друга команда групи “Центр”. Об’єктивно спочатку всі передматчеві розклади були на боці киян. І справа не лише в тому, що вони грали у рідних стінах. У таблиці ХІТ випереджав харківську команду на п’ять очок. На папері це солідний гандикап, тільки, як виявилося, підшефних граючого головного тренера гостей Дениса Овсяннікова, подібна арифметика мало цікавила. Вже в дебюті вони провели два голи поспіль. На п’ятій хвилині воротаря київського клубу засмутив Антон Стадник, на сьомий – ціль вразив Віктор Федосюк. Як не намагалися потім обидві команди забити, але до перерви рахунок-два: нуль на користь МСК “Харків” не змінився. Аналогічна ситуація зберігалася і більшість другого тайму. Лише наприкінці, на тридцять дев’ятій хвилині, суперники обмінялися голами. Дмитро Бондар збільшив перевагу гостей, Ігор Чернявський, забивши дабл-пенальті, підбив підсумок матчу-три: один-МСК “Харків”. У турнірній таблиці команди залишилися при своїх, але відставання харків’ян від лідера, який зазнав першої поразки в сезоні, тепер становить лише два очки. Групу “Захід” очолює “Ураган” із Івано-Франківська, друге місце посідає львівська “Енергія”.

У сьомому турі регулярного чемпіонату України з волейболу в чоловічій Суперлізі, який завершився у Чернівцях, “Юракадемія” провела два п’ятисетові поєдинки. «МХП-Вінниці» підопічні Сергія Коваленка поступилися, аутсайдера сезону «Барком- Збірна України U18 «дотиснули» у вирішальній партії-п’ятнадцять: дев’ять. Досвідчений діагональний харківської команди Віталій Сухінін увійшов до символічної збірної туру, а «Юракадемія» заробивши три турнірних бали, піднялися в таблиці з п’ятого на четверте місце. Загалом в активі «юристів» двадцять чотири очки. Вище знаходяться “Епіцентр-Подоляни”, “Прометей” та “МХП-Вінниця”.

На чемпіонаті України з легкої атлетики у приміщенні серед юніорів, який приймав Київ, харків’яни зібрали повний комплект нагород та навіть більше. Відзначилися сімнадцятирічний студент коледжу спорту Станіслав Дряпко та його одноліток зі школи вищої спортивної майстерності Віталій Альохін. Підопічні Валерія та Наталії Поліваних вибороли по дві медалі. Дряпко став чемпіоном у бігу на півтори тисячі метрів з особистим рекордом – чотири хвилини дев’ять і десять сотих секунди. Вінницького спортсмена Владислава Хоменського він випередив на двадцять п’ять сотих, Олексія Ліварчука із Вінницької області, який фінішував третім, обігнав на три та п’ятнадцять сотих секунди. За перемогу Дряпко змагався і на дистанції вісімсот метрів, але суперники виявилися швидшими. Харків’янин, пробігши чотири кола за хвилину п’ятдесят вісім і десять сотих секунд, зайняв третє місце. Віталій Альохін взяв “бронзу” у бігу на три тисячі метрів, дебютувавши на “двійці” з перешкодами став срібним призером з результатом-шість хвилин десять і сімдесят п’ять сотих секунди. На обох дистанціях він установив особисті рекорди.